Iz|∠SLUŠATELJA
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Šezdesetih je otišao Brian Jones (28.2.1942.-3.7.1969). Devedesetih ih je napustio Bill Wyman (24.10.1936), s bandom je bio od 1962 -1993, a evo 24. kolovoza 2021. i band i ovozemaljski život zauvijek iza sebe je ostavio Charles Robert Watts, rođen 2. lipnja 1941., daleko poznatiji kao Charlie Watts. On je glazbenik i čovjek koji je jednostavno davao onaj ubitačni ritam bendu, koji je već davno, davno prije obilježio svjetsku rock scenu u ama baš svakom pogledu.

Rolači su zauvijek ostali bez Charlieja, čovjeka koji je svirao u najvećem i najpopularnijem rock n' roll cirkusu uopće, a istovremeno u duši, i za sebe uživao je u jazzu. Istinski je poznavatelj, poklonik i strastveni izvođač ovog glazbenog stila, koji ruku na srce, baš i nije za svakoga. No, svjetsku slavu stekao je u bendu koji od svog početka pa do danas ništa nije radio normalno. A on, Charlie, je bio skroz običan i normalan. Naravno da neki nisu ni znali kako se zove bubnjar Stonesa, ali svi su znali za Jaggera, znali su za Richardsa, oni su bili glavni i to samo uvjetno rečeno, jer ako iza sebe nemate sjajnu ritam sekciju, ako taj "background" nije dobar, ništa neće valjati.

The Rolling Stonesi ostali su bez prijatelja koji nikada, ali baš NIKADA nije propustio niti jedan nastup s bandom. Čak ni kada mu je dijagnosticiran karcinom grla, band je pričekao sa svim dok se Charlie nije oporavio.

Charlie je svojim bubnjevima ostavio dubok trag u pjesmama i albumima Stonesa i njegove palice obilježile su brojne pjesme ovog benda, koji je još uvijek tu i vjerujem da će i dalje biti tu, jer Rolači naprosto ne mogu odustati, oni će vjerojatno baš svi "riknuti na stageu", tu je zapravo i smisao njihovog postojanja. "Satisfaction", "Little Red Rooster","Under My Thumb", "Honky Tonk Woman", "Gimme Shelter" i "Rip This Joint", samo su neke od pjesama u kojima je Charlie udario svoj pečat, svoj štih i učinio ih vječnim za svojim kožama.

Teško je izbjeći patetiku u ovakvom tekstu, no to je na neki način i normalno, ali eto svojski sam se trudio baš to izbjeći i zato na kraju ovog In Memoriama želim jasno naglasiti da će ekipa iz Rolača vjerojatno ostati u igri na neki način i da će smoći snage i energije da idu dalje, ali bez ritam sekcije Charlie Wattsa. I tko zna, možda već negdje čuči neki novi Charlie Watts i da neka tako bude, želim vjerovati u to!

Više saznajte na:
https://rollingstones.com/
https://www.facebook.com/therollingstones
https://twitter.com/RollingStones
https://www.soundguardian.com/index.php/glazbene-novosti/56567-preminuo-je-charlie-watts
https://www.soundguardian.com/index.php/glazbene-novosti/56580-clanovi-rolling-stonesa-odali-pocast-charlieju-wattsu
https://soundguardian.com/index.php/kompilacija/56581-10-pjesama-koje-potvrduju-genijalnost-charlieja-wattsa-na-bubnjevima

Yours,
Mladen Loncar - Mike

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku