Iz|∠SLUŠATELJA
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovaj ''Little Ol' Band from Texas'' više neće biti isti, jer ga je u utorak, 27. srpnja zauvijek napustio Dusty Hill. Nažalost, Dusty je preminuo u 72. godini života i pridružio se opakoj ekipi koja ''tamo gore'' praši sve u šesnaest.

I njegovi prijatelji i kolege iz benda dali su svoje priopćenje: We are saddened by the news today that our Compadre, Dusty Hill, has passed away in his sleep at home in Houston, TX. We, along with legions of ZZ Top fans around the world, will miss your steadfast presence, your good nature and enduring commitment to providing that monumental bottom to the ‘Top'. We will forever be connected to that Blues Shuffle in C. You will be missed greatly, amigo.

Teško je zapravo pisati o glazbeniku koji je duboko obilježio i odredio moje glazbeno odrastanje, sazrijevanje i edukaciju. Njegova svirka u ZZ Topu bila je toliko originalna i posebna da čovjek jednostavno ostaje osupnut tom lakoćom prijenosa sve te ''vibre''. Već danima vrtim kako bi bilo dobro obilježiti ovaj tragični gubitak, a onda mi na pamet padnu svi oni osjećaji,koje sam proživljavao slušajući njihov LP ''Fandango''.

Naime, kada imate 15-16 godina i čujete nešto poput ovog albuma, morate se zapitati od kuda dolazi ovako dobra, opaka mjuza.

Večeras radim ovaj tekst nakon svog 61. rođendana i prisjećam se zapravo trenutaka, kada sam eto prvi puta preslušao ovu ploču i ostao zapravo i tada, a i sada zatečen koliko je zapravo sva ta ''vibra'' i ''mjuza'' ostavila duboki trag u meni i koliko je zapravo njihova glazba uopće odredila moju daljnju glazbenu edukaciju.

Posebno mi je drago što sam bio na nekoliko njihovih koncerata i da me pritom uvijek oduševljavala ta njihova profesionalnost, konciznost i osjećaj da moraju ispuniti barem dio očekivanja publike koja naprosto voli slušati njihovu glazbu. Ekipa je to činila bez zadrške i koliko god se netko ljutio, ta njihova limitiranost live svirke na sat i pol nekako im ipak na kraju daje za pravo pitati do kada bi zapravo trebali svirati da svima odsviraju sve – nemoguća misija!

Da, teško je pojmiti da Dusty nije više među nama, ali ono što je u svemu tome pozitivno je činjenica da ZZ Top nastavljaju i da Frank i Billy furaju dalje. I u toj činjenici vrlo je vjerojatno da će i sam Dusty svaki put doživjeti svoju reinkarnaciju jer bi on zasigurno bio za to da band ide dalje. Dustyja, nažalost, više nema, ali ZZ Top ide dalje i tako s njima i Dusty je opet s nama u njihovoj budućoj glazbi.

Počivao u miru, Dusty Hill

Yours
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiTame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni