Iz|∠SLUŠATELJA

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako je za ovu rubriku bilo pripremljeno nekoliko albuma, na kraju se tu ipak našlo ovo novo izdanje benda ili možda točnije novog projekta glazbenika koji nikada ne posustaje. Glazbenika koji u svakom trenutku želi ići dalje, želi istraživati i ne želi robovati ama baš ni jednom glazbenom žanru.

Naravno, svi koji znaju i koji barem donekle prate njegov rad i djelovanje itekako su upućeni da Joe nikada i ništa neće prepustiti slućaju da sve radi ciljano i s namjerom da ugodi sebi (to je doista bitno ako ste u ovom poslu od "pelena"). Iako je primarno orijentiran prema bluesu, nisu mu strani niti heavy metal, soul, funk, jazz i rock fusion glazbene furke.

"Easy To Buy - Hard To Sell" objavljen je 10. travnja od strane izdavačke kuće J&R Adventures i svima će jasno pokazati da Joe Bonamassa u glazbi doista ne poznaje niti priznaje bilo kakve ograde niti granice.

Ovaj novi u cijelosti instrumentalni album snažan je glazbeni dokument u kojem Joe uz svoj prateći bend svira zapravo glazbu koja je je itekako utjecala na njegovo glazbeno biće. Frank Sinatra, Danny Gatton, Tony Joe White, King Curtis samo su neki od mnogih glazbenika koji su svojski utjecali na Bonamassu i na ovaj ili onaj način uvjetovali su brojne glazbene odrednice baš njega samog.

The Sleep Eazys su Anton Fig (udaraljke), Michael Rhodes (bas), Reese Wynans (klavijature), Lee Thornburg (truba), Paulie Cerra (saksofon), Jade MacRae i Juanita Tippins (back vokali) i, naravno, sam Joe Bonamassa na gitari. Tu su još i pridruženi im Jimmy Hall (usna harmonika) i impresivni multiinstrumentalist John Jorgenson. Naravno, svi znamo da će teško ovakva ekipa bilo što fulati i tako je i bilo: svi su jednostavno uživali snimajući ovaj album i to se i čuje i osjeća.

Eto tek sada, nakon toliko vremena i gomile albuma, Bonamassa je sebi priuštio ovaj album snimajući glazbu, teme i skladbe koje voli na način kako to on čuje i vidi. Njihova prezentacijska forma je opširna, usmjerena na glazbu koju svi duboko poštuju mada je možda neki primarno ne vole, ali je poštuju i ta činjenica jednostavno nije ostavila prostor za nikakve greške i greškice, upravo suprotno.

A sam Bonamassa ne krije uzbuđenje i energiju koja je odredila ovaj projekt pa sam Joe objašnjava: "To be honest I have always wanted to do a record like this. But, to be even more honest I’m not sure I was ready both professionally and musically, until now. The time finally felt right to finally pay tribute to a mentor, a friend and one of the greatest guitarists of all time: the late great Danny Gatton. My time hanging out and jamming with Danny as a child shaped my playing and musical pathway more than just about anyone.”

"Easy To Buy - Hard To Sell" samo je logičan nastavak Bonamassine glazbene priče. Prisjetimo se ranijih projekata ovog izuzetno nadarenog glazbenika: Black Country Communion, Rock Candy Funk Party i suradnja s Beth Hart. Ukupno gledajući, Bonamassa je nimio preko 40 albuma i sada je u pripremi za izdanje novog studijskog albuma. Njegov zadnji album, "Live At Sydney Opera House", već je 22. album koji je dospio na 1. mjesto albuma Billboardove Blues Chart. Istovremeno "Sweet Release" Reese Wynansa je njegov nastupni solo album, na kojem je Joe producent i cijela ta priča ima doista snažan odjek na druge albume koje rade ovi nadahnuti glazbenici. Fanovi će istinski uživati slušajući gotovo 34 minute istinske glazbene "furke"koju vam nude The Sleep Eazys. Njihova nadahnuta svirka, od jazza do bluegrassa, pa preko funka do rockabillyja grabi i do drugih glazbenih žanrova.

Ako ste imalo razumni, onda ćete svakako potražiti ako već niste i ovaj album uvrstiti u svoje fonoteke, jer on to naprosto zaslužuje.

Više o svemu saznajte na:
www.mascotlabelgroup.com/the-sleep-eazys-easy-to-buy-cd.html
shop.jbonamassa.com/products/sleep-eazys-easy-to-buy-hard-to-sell-cd-released-2020
www.facebook.com/#!/JoeBonamassa
twitter.com/JBonamassa

Video: https://www.facebook.com/JoeBonamassa/videos/253991218968337/?t=4
https://www.facebook.com/JoeBonamassa/videos/1388115268034912/?t=3
https://www.facebook.com/JoeBonamassa/videos/623515161530804/?t=1

Popis pjesama:

1. Fun House
2. Move
3. Ace Of Spades
4. Ha So
5. Hawaiian Eye
6. Bond (On Her Majesty’s Secret Service)
7. Polk Salad Annie
8. Blue Nocturne
9. It Was A Very Good Year

(J&R Adventures)

Yours,
Mladen Loncar - Mike