Iz|∠SLUŠATELJA

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

chip taylor

Moram priznati da sam ovaj album krenuo slušati s vrlo visokim zadrškama i nisam se baš pripremio za ono što me čeka. "Whiskey Salesman" je novi studijski album Chipa Taylora i onako na prvu odmah bi se reklo, ovo je country, folk album, nije baš blues. No, kad bolje razmislim nije li blues zapravo izronio iz hillbilly countryja? Opravdava li ta poveznica svu tu spiku?

Album je 21. svibnja objavila Trainwreck Records, a u Europi distribuira ga nizozemska izdavačka kuća CRS (Continental Record Services). Ni sam nisam mogao vjerovati da ovaj glazbenik djeluje već 60 godina. Da, to je glazbenik koji je skladao '‘Wild Thing’’ i ‘’Angel of the Morning’”. I da, evo, pred nama je njegov novi studijski album, "Whiskey Salesman", rednog broja 40. Nije za vjerovati, zar ne?

Shodno tome, danas Chip Taylor radi neke od najupečatljivijih akustičnih skladbi i s ovim albumom nastavlja osmišljavati bezvremensku glazbu, koja potiče na razmišljanje. Kao i mnogi prije i poslije njega, Chip je mogao odmarati na lovorikama i staroj slavi, ali on to jednostavno ne želi i prava je sreća da to ne čini, već dalje radi i stvara. Od svog povratka u glazbu 1996. do danas on jednostavno radi isključivo ono što želi, sklada i izvodi glazbu koju toliko voli. To je i razlog što gotovo godinu za godinom izdaje albume, koji jedan za drugim osvajaju jako visoka mjesta na svim relevantnim američkim glazbenim ljestvicama. Pa tako i "Whiskey Salesman" spada u one izvanredne albume koji su istovremeno osobni i univerzalni. Nema nikakve sumnje, album je ispunjen bezvremenskim, intimnim ljubavnim pjesmama, dirljivim, meditativnim odama životu. Pa, to onda i tako sjajno prolazi kod publike!

ZAKLJUČAK:
"Whiskey Salesman" je album uz kojeg sjedite, slušate glazbu, dok vas svako malo zapljuskuju nevjerojatni valovi vrlo različitih osjećaja. Naime, Chip Taylor još uvijek snima velike albume, koji samo tako nailaze na odličan prijem kod medija i obožavatelja i to bez obzira na njegovu stalnu naraciju. Valja istaknuti da je tu i bonus DVD s videima svih 11 skladbi.

"A ukoliko vam imena kao što su Willie Nelson, Guy Clark, Kris Kristofferson i Townes Van Zandt nešto znače, trebali biste otkriti Chipa Taylora", poziva kritičar Anthony DeCurtis. I na kraju, bez obzira znate li cijelu tu priču ili ne, Chip Taylor doista se nalazi u tom nadasve uzvišenom društvu glazbenika.

Više saznajte na:
Train Wreck Records
Continental Record Services

Popis pjesama:

1. Whiskey Salesman
2. Hold Her
3. I Love You Today
4. Some Hearts
5. Naples
6. A Sip Or Two Of Good Scotch
7. Whiskey Dreams
8. Turn The Clock Back Again
9. I Like Ridin´
10. See The Good Side Of The Guy
11. In The Stillness Of The Night

Yours,
Mladen Loncar - Mike