Kompilacija

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nedavno je grupa Contra objavila novi singl s predstojećeg albuma. Album bi se trebao u prodaji naći tijekom veljače 2023. godine, a kako su novosti oko bendova i onoga što rade uvijek odlična prigoda da se malo bolje predstave našim čitateljima, tako smo i ovoga puta upitali Mateja iz Contre da nam predstavi svojih 7 presudnih.

Green Day - "Dookie" (1994.)

Uh, bili su to dani puberteta,i osnivanja prvog benda, Contra. Odoh na maturalac u školi i to osnovnoj,i čujem u vlaku kako netko pušta na kazetofon Green Day. Pjesme She, Basket Case, uh očarao me melodićni punk. Odmah otišao kupio majicu, ofarbao se u žuto. Uf al su mi starci ludili danima! Stari me nije mogao vidjet nacrtanog. Kad sam se sam počeo farbat,odusto je.Haha.

Pips, Chips & Videoclips - "Fred Astaire" (1997.)

Tad je Denis Dayniken radio vrhunski posao ,i taj album me u doba nogometa i sviranja full ocarao. Pjesme Nogomet,Ljeto 85, Plači. Tako lagano a opet energično i direktno u glavu. Nisam slušalice sa walkmana vadio iz ušiju. Sječam se da me je taman slusajuci Plači , skoro vlak zgazio prelažeći prugu.

Muse - "Origin of Symmetry" (2001.)

Bilo mi je dosta Pipsa i kopao po netu i naletim na lika koji izgleda frizurom ko Riper, svira klavir kao gitaru i obratno. Pjesma New Born, kako sam odljepio na Muse. Plugin Babe, Bliss, melodično, depresivno,energično ,vrhunska svirka. Za mene tada preporod.

Pearl Jam - "Ten" (1991.)

Došavši tada kod frenda Karasa, i vidim neki album. Tada smo pratili Nirvanu, i vidim čudan album. Ubacio ga cd player i slušam,kažem si..Boze kako mi nije legao na prvu. Kaže frend nosi si doma i slušaj.Ajd reko,taman se nešto starci doma kačili,rastave i ostalo..a mene puklo okrenem volumen na maximum. Jeremy, me pohodio u dušu. Alive, spot.. zvuk Fendera i solaže,energično pjevanje. Očaran ostadoh.

Staind - "Break the Cycle" (2001.)

Pripremajuči se za snimanje albuma sa Progressom, spuštali smo drop d štim na gitarama ja i kum Riba. I ganjali bendove koji bi nam se svidili. Riba je naletio na Breaking Benjamin, a mene je opalio Staind. Pjesme Fade,For You. Distorzirani bas, zarazni tekstovi , zasigurno dobar album,koji me je ponovo natjerao da kupim par majci od benda.

Urban - "Žena dijete" (1998.)

Eh da,to sam kupio još se sječam na kazeti. Baš sam tako htio. Iako sam Damira gledao uživo iz backstagea ,svirajuči kao predgrupa njima, otavio je neopisiv utisak na mene. Vokalna izvedba, doživljaj prezentacije , Mala truba, Žena dijete,Odlučio sam da te Volim. Teški tekstovi, direktni. Vrunske dionice Luke na gitari, veličanstven album za mene dan danas.

Mastodon - "Emperor of Sand" (2017.)

Reunion Contre,nakon 21 godine, i vracajuci se sa probe listam pjesme na netu i opa. Show yourself. Melodično, pjevać kao iz 70 tih, reko što je ovo?? Mastodon!!! Ma reko znam bend,možda naletio na pjesmu. Skinem album,i pogodi me u sridu! Pogledam dokumentarac o snimanju,kronologiju događaja unutar benda. Sam prošavši dosta sličnih oaobnih i obiteljskih trauma, očaralo me. Melodične dionice gitara. Tri vokala, bubnjar svira kao na federima, brzi i ritmični prelazi. Još se vrti u autu,i uvelike je ostavio na mene traga, pogotovo snimajuči Contrine pjesme u studiju, kada bi sve stalo,krepani legli u krevet. Hale basista bi pustio knjigu na engleskom da mu se čita,kako bi zaspao, a mene je Maston uspavao kao Melem.IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin