Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vijest kako se Rage Against the Machine ponovno okupljaju i nastavljaju tamo gdje su stali, a to je s koncertima koje su zbog COVID-a 19 morali odgoditi za čak dvije godine, oduševila je fanove iz razloga što će ponovno moći slušati omiljeni bend nakon podosta vremena. Osobito je ova vijest oduševila hrvatske fanove, koji će svoje glazbene heroje imati prilike vidjeti u rujnu ove godine na domaćem terenu.

Čitateljima portala Revolver postavljena je anketa u kojoj su morali odabrati najdražu pjesmu benda, ali odabrati samo jednu pjesmu od tolike palete pjesama čini se nemogućim, stoga ovdje donosimo njihov pregled i to od čak pet pjesama koje smatraju najboljima. Popis započinje od pete prema prvoj pjesmi!

5. mjesto – Testify

Pjesma je objavljena na trećem albumu benda pod nazivom Battle of Los Angeles iz 1999. godine, a u to je vrijeme bend bio svjetski poznat i okupljao širu publiku i sve veći broj poklonika. Riječ je o vrlo agresivnoj, ali sjajnoj pjesmi.

4. mjesto – Freedom

Manje agresivna i politička pjesma, a više svojevoljna, pjesma Freedom objavljena je na albumu prvijencu istoimenog naziva kao i bend 1992. godine. Svojim laganim tempom i dinamičnošću pjesma je prava „bomba“ za fanove benda, a nakon početnog laganog djela slijedi možda i najbolji vrisak ikada snimljen na traci.

3. mjesto – Know Your Enemy

Ova pjesma također se nalazi na prvom albumu benda, a smatra se jednom od najboljih pjesama benda. Kada znamo da su na pjesmi sudjelovali Maynard James Keenan iz Toola te bubnjar Stephen Perkins iz Jane's Addictiona, definitivno je riječ o najboljoj pjesmi proizašloj u 1992. godini.

2. mjesto – Bulls on Parade

Do 1996. kada je izašao album Evil Empire, a na njemu pjesma Bulls on Parade, bend je stekao svjetsku slavu ponajviše zahvaljujući prvom albumu koji se pokazao velikim komercijalnim uspjehom. Svakako je riječ o odličnoj pjesmi koju vrijedi poslušati nekoliko puta.

1. mjesto – Killing in the Name

Jedan od najranijih hitova benda, a svakako i njihova najpoznatija pjesma Killing in the Name predstavlja savršenstvo eksplozivnog uvoda u jednu pjesmu. Pjesma govori o policijskoj brutalnosti i rasizmu koji su tih dana bile glavne teme u Americi, ali bend je uspio sve to prenijeti na pjesmu i učiniti ju na neki način „buntom protiv vlasti“. Ova pjesma svakako se smatra himnom psovke „fuck you“.

Izvorni članak možete pročitati ovdje.

Jedan od najvažnijih bendova svih vremena, adrenalinska bomba iz Los Angelesa, moćni Rage Against The Machine nastupit će u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. rujna 2022. godine, a više o tom koncertu čitajte ovdje.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici