Pripreme za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off su pri kraju, a vrlo brzo ćemo saznati tko će kući ponijeti prestižnu statuu. Kao i prošle godine, publika će imati priliku dodjelu nagrada pratiti na na SoundGuardianu.

Donosimo vam deset razloga zbog kojih vrijedi pratiti nagradu Rock&Off u subotu, 5. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture.

1. Renomirana imena domaće glazbene scene – ni ove godine neće biti drugačije na pozornici Rock&Off-a. Organizatori su najavili brojne nastupe te koncert iznenađenja, a o čemu se točno radi moći ćete provjeriti upravo na digitalnim platformama Rock&Off-a!

2. Prijenos uživo dostupan je svima! Dodjelu nagrade možete pratiti na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a te na brojnim domaćim portalima među kojima su Jutarnji list, Večernji list, 24sata, Tportal, Glas Slavonije, Glazba.hr, Sound-report, SoundGuardian, Story.hr, Dnevnik.hr i RTL.hr. Osim toga, prijenos će se moći pratiti i putem Facebook stranica: Iskon, Tvornica kulture, HDS, Unison, Jazz.hr.

3. Dodatne nagrade HDS ZAMPa – velika novost za dobitnika titule Veliki prasak godine! Osim statue, dobit će i nagradu HDS ZAMP-a od ukupno 10 tisuća kuna – 5 tisuća u gotovini i 5 tisuća kuna u protuvrijednosti glazbene opreme – služba zaštite autorskih glazbenih prava nagradit će dobitnika ili dobitnicu Velikog Praska za 2021. godinu, onoga tko je „autorskim albumom, pjesmom te koncertnim nastupima značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu“. Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te dvojac Šiza imena su koja su u bubnju za osvajanje ove prestižne nagrade.

4. Iskonova nagrada publike – da publika uvijek ima svoju riječ u Rock&Offu, vidimo i ove godine. Svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu imao je priliku svoj glas dati onome koga smatra najboljim, a tko je osvojio srca publike saznat ćemo ove subote. Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban &4 te z++ natječu se za "Iskonovu nagradu publike".

5. Članstvo žirija iz godine u godinu raste, a oni su ti koji svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima. Ove godine glasalo je 89 novinara iz relevantnih domaćih medija te su odabrali najbolje od domaće glazbe iz protekle godine. Žiri nikada nije bio jači!
Milan Manojlović Mance, Foto: Ratko Mavar
6. Legenda o Milanu Manojloviću Manceu, kao i njegovo kultno sljedbeništvo, i dalje raste. Vjerujemo da ga publici ne treba previše objašnjavati, a upravo on dobitnik je Rock&Off nagrade za životno djelo.

7. Behind the scene ekipa - ove godine scenarij dodjele nagrade potpisuje grupa autora , voditeljica je Ida Prester, a scenografija koja oduševljava je i ove godine djelo ruku 21 Production.

8. Rock&Off turneja – svi nominirani ove će godine ići i na Rock&Off turneju, platformu koju je ova nagrada pokrenula prošle godine. Prilika za promociju nominiranih izvođača i naravno, dobar tulum.

9. Kad smo već kod tuluma – nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off od svojih je početaka poznata po after-partyjima o kojima se priča još mjesecima nakon! Naravno, pazimo na mjere, propise i upute, pa će ove godine biti malo drugačije osmišljeno uz sve mjere Stožera i kraće nego inače, ali svejedno – osmišljeno.

10. Podrška glazbi – svakim svojim klikom na prijenos uživo, preslušavanjem novih pjesama nekih novih klinaca, ali i novih pjesama dobro poznatih izvođača, svakom kunom koju izdvojite za novi album, bandcamp ili merch, podržavate hrvatske glazbenike na koje je pandemija nemilosrdno udarila. Vraćamo se koncertima, festivalima i dodjelama, ali korak po korak. Vaše sudjelovanje je važan korak.