Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ionako bogata splitska glazbena scena dobila je još jednog protagonistu. Riječ je o novoosnovanom bendu bračnog para Tramontana, intrigantnog naziva koji iz prve podsjeća na Tolkienov opus. Bend se zove Ewiniar, ime je to boga groma iz mikronezijske mitologije. Shodno imenu i njihova je glazbena orijentacija – gothic metal. Glazbene uzore ne izdvajaju obzirom na njihov pozitivan stav da pogled na glazbu ne smije biti uskogrudan, te da se inspiracija može pronaći u različitim stilovima. Ljubitelji su žešćih riffova i mračne estetike, prirodnih elemenata izabranog im stila.

Životni partneri su dugogodišnji fanovi metala, želja za oblikovanjem vlastite glazbene priče ostvarena je kroz pilot singl „Years of Heaven“. Marin je inače odsvirao sve instrumente, dok je Katarini pripala vokalna rola. Za istog postoji i odličan video (možete ga pronaći na Youtubeu) sniman na prekrasnim lokacijama crkve sv.Spasa blizu jedinstvenog izvora rijeke Cetine, te na ostacima utvrde Nutjak s koje puca prekrasan pogled. Za video su zaslužni perpektivni mladi splitski umjetnici Ivan Perić (kamera) i Ivan Leontić (montaža). Miks i mastering je rađen u Moskvi od strane producenta Theodora Borovskog.

Daljnji planovi podrazumijevaju izlazak albuma u studenom, kao i okupljanje glazbenika za predstojeće nastupe u živo.

Pilot singl odličan je uvod u očekivani ostatak materijala sa svim atributima koje gothic metal podrazumijeva. Sve u svemu (makar po meni) ugodna asocijacija na Nightwish dobrim dijelom i zbog ženskog vokala. Za pretpostaviti je da će buduća svirka u živo sadržavati i očekivane zvukove uvijek potrebnih klavijatura.

Ukratko, rado dočekana pridošlica u splitskoj glazbenoj sceni.