Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RSD HR

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu jubilarnu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrtu subotu u travnju. I ove godine hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, u subotu 22. travnja, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu također mlada ženska snaga, popularna St.Vincent.

U Zagrebu će se u subotu 22. travnja u periodu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti mladih diskografskih nada od Ivane Marić, Lee Mijatović, Sebastiana Popovića te bendova Mangroove, Brain Holidays, Solarov, Producent i Pravila igre.

Sve akcije i prigodne popuste popratit će i music shopovi hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku. U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će The Hood Fellas, Midnight Blues Trio te posebni gost iznenađenja, a okupljene će zabavljati i DJ koji će se pobrinuti da se dobra zabava produži i nakon koncerata.

Svi okupljeni u glazbenim dućanima moći razgovarati o glazbi i novim izdanjima kako sa hrvatskim ambasadoricama Record store daya, tako i s brojim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi music shopove u Hrvatskoj, te možda i pronaći poneko željeno izdanje po povoljnijim cijenama. Uz brojna svjetska Record store day izdanja ove godine 22. travnja u najbližem CD shopu moći će se pronaći i novi albumi grupa Pavel i Mayales, a koji će moći poslušati i par dana ranije ekskluzivno na Deezeru. Kao specijalno Record store day izdanje od 22. travnja u prodaji će se naći i dugo očekivani 'The Best Of' album Letu štuka.

Povodom Record Store Daya, samo u subotu 22.4. i online shop www.cedeterija.com će uz upisivanje koda „RSD2017“ prilikom narudžbe vinila osigurati popust od 10 posto za svoje kupce.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere