Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

inmusic day1 julien duval 4INmusic Festival je svakim danom sve bliže. Headlineri su poznati - najveća imena svjetske rock scene stižu u Zagreb, a na vama je da svojim prisutstvom uveličate spektakl.

Dobitnici Grammyja Kings Of Leon predstavit će novi album "Walls", kao i Arcade Fire koji će nove pjesme još uvijek bezimenog albuma predstaviti zagrebačkoj publici. Flogging Molly garantiraju dobru zabavu, a tu su još i Alt-J, Public Service Broadcasting, Slaves i mnogi drugi. Redakcija SoundGuardian portala odabrala je za vas stvari koje će vas nabrijati za novo izdanje INmusic festivala, no to je tek početak... spremamo vam mnogo iznenađenja u narednom razdoblju! Uživajte u dobroj glazbi!

Alt-J - "Left Hand Free"

Pjesma "Left Hand Free" je objavljena kao drugi singl s drugog studijskog albuma benda ("This Is All Yours"), objavljenog 7. srpnja 2014. Pjesma se pojavljuje u seriji "Suits", koristi se kao tema u BBC-jevoj seriji "The Interceptor", a može se čuti i u filmu "Captain America: Civil War"

Kasabian - "Fire"

Pjesma "Fire" najavni je singl trećeg studijskog albuma grupe Kasabian, a objavljena je 1. 6. 2009. U tjednu kada je objavljena zasjela je na 3. mjesto britanske liste singlova te je do dana objave ovog članka ostala najuspješniji singl benda, prvi broj 3 te 4. top 10 hit benda. Pjesma je bila i službena pjesma Premijer lige od sezone 2010.-2011. do 2012.-2013, a NME ju je 2011. uvrstio na 65. mjesto liste 150 najboljih pjesama proteklih 15 godina.

Kings Of Leon - "Back Down South"

Back Down South četvrti je singl s albuma "Come Around Sundown" iz 2010. godine. Najveći uspjeh singl je postigao u Belgiji gdje je dosegao 9 mjesto liste singlova.

Flogging Molly - "Drunken Lullabies"

Drunken Lullabies pjesma je skinuta s istoimenog albuma iz 2002. godine.

Public Service Broadcasting - "Spitfire"

Pjesma je kao singl objavljena 26.3.2012. U pjesmi se može čuti dio dialoga iz filma "The First of the Few" iz 1942. godina.

Arcade Fire - "The Suburbs"

Singl je skinut s 3. studijskog albuma grupe i objavljen je 1. 6. 2010. Spot za pjesmu je skraćena verzija kratkog filma Spikea Jonzea "Scenes from The Suburbs", inspiriranog samim albumom "The Suburbs".

Slaves - "Cheer Up London"

Pjesma "Cheer Up London" izbačena je 1.6.2015. kao 4. singl s debitantskog albuma grupe Slaves "Are You Satisfied".

Darko Rundek - "Apokalipso"

"Apokalipso" je singls s istoimenog eponimnog prvog samostalnog albuma Darka Rundeka iz 1997. Pjesma je osvojila nagrade Porin i Crni mačak za pjesmu godine, a Porina i za hit godine.

Repetitor - "Ako te ikada"

"Ako te ikada" pjesma je objavljena na albumu "Gde ćeš" iz 2016. godine. Zvuk u pjesmi, koju je bend izvodio uživo i prije objave albuma, nadilazi klasičniji post-punk i garage zvuk ulazeći u hardcore vode.

Kings Of Leon - "Camaro"

"Camaro" je pjesma s albuma "Because of the Times" iz 2007. godine. Nije objavljena kao singl, a mi ju uvrštavamo na playlistu jer je vraški zarazna.

Repetitor - "Devojke idu u Minhen"

Pjesma je objavljena na albumu "Dobrodošli na okean" iz 2012. godine. U recenziji Danijela za pjesmu kaže: "ovdje se uzastopce izvikuju jedna, dvije rečenice, premda sadržajno implicitnije, i dalje britke i direktne: «Ovaj grad nije dovoljno velik ni za jednog od nas» (jedini stih openera «Djevojke idu u Minhen»)".

Alt-J - "Dissolve Me"

Još jedna pjesma koju uvrštavamo na listu, a nije objavljena kao singl je "Dissolve Me" s albuma "An Awesome Wave" iz 2012. godine.

Arcade Fire - "Deep Blue"

Odličan album "The Suburbs" iznijedrio je šest kvalitetnih singlova, ali i mimo njih na albumu se nalaze skriveni dragulji. Jedan od njih je "Deep Blue".

Michael Kiwanuka - "Love & Hate"

Dragulj "Love & Hate" skinut je kao drugi singl s istoimenog, drugog po redi i aktualnog albuma Michaela Kiwanuke iz 2016. godine, u kojem je svoje producentske prste imao Danger Mouse. Akustična pjesma prožeta je raznim stilovima, u kojima dominira soul. Čisti hedonizam.

The Strange - "Tonight I'll Say Anything"

Fantastična suradnja jedinstvenih The Bambi Molesters i multitalentiranog Chrisa Eckmana (The Walkabouts). Ništa više nije potrebno pisati.

Kel Assouf - "Layla"

Ne, nije riječ o obradi Claptonovog klasika, ali ova ima kapacitet postati klasikom, ili vas u najmanju ruku zaraznim rifom dobro rasplesati. Pjesma je drugi singl s aktualnog albuma ovih belgijskih pustinjskih rokera.