Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MusicWorkShop-Image

U neka prošla doba kada je izvor glazbe bio radio, svi su dobro znali kako se koje ime izgovara jer su ih čuli od radijskih voditelja nebrojeno puta. Danas, kada postoji mnogo više glazbenika i servisa putem kojih ih možemo poslušati, nerijetko nismo ni sami sigurni kako se što izgovara. U nastavku pročitajte koja imena se najčešće krivo izgovaraju i saznajte da li ste i vi grješnici po tom pitanju.

Haim

HAIM

Ne izgovara se kao da želite reći Heimlich. Pravilan izgovor ima dva sloga i ide ovako „hy-uhm“, a to je prezime triju sestara koje su članice benda.

Gotye

GOTYE
Pjevač sam kaže kako se izgovara „go-tee-ay“, kao Jean Paul gaultier, a ne „got-ya“ ili „goat-yeah“. Pravog imena Wouter, što bi u Belgiji bilo Walter, a Gaultier na francuskom Walter, spojio je to sve u „krivo“ napisani Gotye.

Bon Iver

BON IVER
„Bone ee-vair“ kao francuski bon hiver što bi značilo dobra zima, samo bez slova h koje je uklonio jer ga je podsjećalo na „liver“ (jetra) s kojom je imao problema zbog mononukleoze u vrijeme kada je osmišljavao ime.

!!!

!!!
Ovaj bend ime je osmislio na temelju filma Bogovi su pali na tjeme, točnije, titlova koji se pojavljuju svaki puta kada bi netko pričao afrički. Kažu kako se izgovara kao zvuk klika jezikom, a najčešće ih u svijetu nazivaju „chick chick chick“ što im je također prihvatljivo.

Die Antwoord

DIE ANTWOORD
Opet Afrika, ovaj puta njihova riječ za „odgovor“ koja se izgovara kao „dee ant-werd“.

sun

SUNN O)))
Drone metal dvojac iz Seattla ime je odabrao po nekadašnjem proizvođaču pojačala Sunn čiji je logo izgledao kao O))). No oni se svejedno zovu jednostavno Sun, a ne Sun ooooooohhhh.

Sigur Ros

SIGUR RÓS
Ime su si nadjenuli prema sestri frontmena, SigurrÓs, što je prilično često ime na Islandu otkuda bend i dolazi. Najjednostavnije objašnjenje je da pokušate reći „ciggar rose“. na web stranici benda možete čak pronaći vodič za izgovaranje imena ako trebate riješiti neku nedoumicu ili odlučiti tko je dobio okladu.

Lykke Li

LYKKE LI
Švedska indie-pop pjevačica zanimljivog imena koje se zapravo ne izgovara kao „Luckily“ već kao „Licky Lee“. Prilično jednostavno, zar ne?

Sufjan

SUFJAN STEVENS
Sve je u zvuku kojim na engleskom zovemo zijevanje – yawn. Znači vrlo jednostavno, Soof-YAWN Stevens. Zamislite da vam je njegova glazba toliko dosadna i veliki ste hejter. Problem riješen!

DeadMau5

DEADMAU5
S obzirom na činjenicu da se ovaj Kanađanin žustro trudi prilikom svakog pojavljivanja zamaskirati u ogromnog miša, pomislili bismo da je stvar vrlo jednostavna. Ne, ne izgovara se „dead mau 5“ niti „dead mau“. Broj 5 samo je malo kreativniji način da napišete slovo S. Eto, Deadmouse, kao što i piše.

Sade

SADE
Ovo je već klasik, ne rimuje se s riječima „paid“ ili „made“. Izgovara se „Shah- DAY“. Kako da vam više pomognemo?

Rihanna

RIHANNA
I šećer za kraj, iako nam je mnogo puta sama objasnila kako stvari stoje, njeno ime ne izgovara se „Ri-AWNA“ već „Ri-ANNA“.