Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Zadnji dan festivala osjeća se umor i trčanje od bine do bine je sve teže, no sreća je kada na binu izađe nešto što te razveseli. Prva pomisao: „E to je rock“, nekad žestok kao na početku nastupa, nekad nježan kao kada je krenula stvar Shooting Stars. Na početku samo akustična gitara, potpuno sam se rastopilo iako više nije vruće. Do ove stvari atmosfera je letjela u nebo, posebno uz zvuk bubnjeva, malo su nas protresti i onda spustili na zemlju početkom pjesme nakon čega se cijeli bend vraća na pozornicu i nastavljaju stvar u punom sastavu.

Ovo je zadnji izvještaj koji pišem za ovo izdanje INmusica i ujedno najteži zadatak. Zašto najteži? Zato što mi je neobično teško pisati tekst o bendu za koji sam saznala nedavno, a na prvu su mi se svidjeli čim sam ih čula. Željela bih imati malo više vremena da ih proučim, ali festival je gotov i vrijeme je da se zastor spusti. Zato ću podijeliti s vama što sam naučila i koliko su me osvojili.

rs

Kalifornijski je to bend oformljen 2009. kojeg čine Jay Buchanan (vokal), Scott Holiday (gitara), Michael Miley (bubnjevi), Dave Beste (bas) i klavijaturist Todd Ögren kao pridruženi član na turnejama. Bend je do sada izdao šest studijskih albuma i jedan EP. Zadnji album, „Feral Roots“, izdan 2019. godine, donio im je i dvije nominacije za nagradu Grammy u kategorijama najbolji rock album godine i najbolju rock izvedbu. Glazbene suradnje s legendama poput Black Sabbath, Deep Purple, Kiss dokazuju njihovu kvalitetu i mjesto na rock sceni.

Ono što mi se svidjelo kod njih je to što su još jedan od bendova koji dokazuje da rock definitivno nije mrtav, sva sreća. Naravno da se ne moraju sviđati svima, konačno kamo bismo došli da nam se svima sviđaju iste stvari. Meni su se svidjeli, jačinom bubnjeva, vokalnom izvedbom Jay Buchanana i cijelim svojim nastupom. Nisam mogla ne primijetiti bradu Todda Ögrena, predobro.

rs

Uglavnom, da su mi najbolji bend koji sam ikad čula, nisu, ali su definitivno na viskom mjestu i sigurno ću povremeno uživati u njihovoj glazbi. Srećom da nam glazbeni eter ne ovisi samo o našim radijskim postajama jer ovako nešto sigurno ne bismo čuli često, ako ikad.

Sve u svemu jako dobar nastup i odnos s publikom, kvalitetna glazba koja ima svoje mjesto i budućnost. Nadam se još kojem gostovanju.

Više fotografija s koncerta Rival Sonsa pogledajte ovdje.

Setlista

Too Bad
Open My Eyes
Pressure and Time
Electric Man
Shooting Stars (Jay solo with acoustic guitar)
Feral Roots
Torture
Do Your Worst
Nobody Wants to Die



Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski