Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sjećate li se grupe The Bambi Molesters? Kako da ne, jer odlični su bili u izvedbi onog gotovo svima prihvatljivog, relaksirajućeg surf rocka, instrumentala koji kao da pomiču granice. E, pa LHD čine upravo oni: Lada, Hrvoje i Dinko, bivši članovi ove svjetski priznate grupe, mogli bismo dakle reći, glazbenici s preko dva desetljeća iskustva. I njima je pripala čast nastupiti u nešto kasnijem terminu na pozornici Hidden Stagea.

02. LHD

Odsvirali su nam pjesme sa svojih ranijih singlova kao i najnovijeg albuma "Off the Grid", objavljenog prošlog mjeseca ove godine. Njihova reputacija kvalitetnih glazbenika zainteresirala je mnoge te napunila Hidden Stage pa su prisutni mogli uživati u čarobnim zvucima ovog jedinstvenog benda. Naravno da su nas na momente podsjetili na Molesterse, ali LHD su ipak u odnosu na prethodnike otišli više od nekoliko koraka dalje, jer su uz surf rock pomiješali i druge žanrove poput soula, garagea, exotice, pa čak i psihodelije.

03. LHD

Nastup je započeo točno u 20h najavom prve pjesme "Green Woodoo", a zatim je nastavio s "Black Mark" te nam tako priuštili sasvim ugodan surf sound. Nakon nešto žešće "Wrong Turn", pozdravila nas je basistica Lada i rekla kako je baš divno kad se ovako svira po danu, jer nas sve vidi i da smo svi lijepi, što je zazvučalo toplo i simpatično. Tehnički gledano, LHD su stvarno savršena kombinacija: bubnjar Hrvoje kombinira različite tehnike sviranja od laganijih ritmova s činelama do onih punijih, složenijih i žešćih u kojima bubanj postaje instrument koji nadograđuje melodije, Ladin bas je katkad linijski a češće i melodijski, svira nekad prstima a ponekad i trzalicom pa sound postaje tvrđi (što me podsjetilo na Kim Deal iz Pixiesa), dok Dinkova solo i ritam gitara varira od najčišćih tonova (pri čemu ih produljuje whammyjem) pa sve do reskih i žešćih zvukova na rubu psihodelije.

05. LHD

Prije pjesme "La Brutta" Lada je publici dala upute u kojemu trenutku treba zavikati naziv pjesme što je zvučalo moćno. Svoje putovanje kroz različite glazbene stilove završili su pjesmom "Stage Bomb" nekoliko minuta prije 21 h, ne propustivši se prije toga zahvaliti svima prisutnima kao i organizatoru, pohvaliti program ovogodišnjeg festivala te naglasiti da im je bila izuzetna čast nastupiti na INmusic festivalu. Ukratko, LHD je sastav koji nam je večeras dokazao da i skladbe bez stihova mogu ispripovijedati najljepše priče, jer instrumenti govore i više od riječi. Naravno, ako se nalaze u pravim, iskusnim i kreativnim rukama.

04. LHD

Setlista

Green Voodoo
Black Mask
Wrong Turn
Shoot Bear
Blue Umbrella
Saturday Valentine's
Tzar of Premantura
Koala Dingo
High Wall
Boiling Water, Dreamy Girl
Rising East
Badija
Malaguenia
La Bruta
Stage Bomb

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu