Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Royal Blood je engleski rock duo kojeg čine Mike Kerr (vokal/gitara) i Ben Thatcher na bubnjevima, da to je to nema dalje. Nevjerojatno da samo njih dvojica stvore takav zvuk i takvu atmosferu u svakoj stvari koju odsviraju. Osim odlične svirke u živo dečki imaju odlične spotove i kompletna produkcija iza njih stvorila je bend koji je doslovno lansiran u svemir popularnosti. Nastali su 2011 godine i do sada su izdali tri albuma. Zadnji je „Typhoons“ izašao u travnju 2021 po kojem se zove i sadašnja turneja u sklopu koje su došli i k nama, po prvi put u Hrvatsku. Sa zadnjeg albuma izašla su tri singla „Trouble’s Coming“, "Typhoons" i „Limbo“ koje su postale hitovi isti tren.

Koncert je počeo sa "Typhoons" uz veliko oduševljenje publike. Po završetku su se predstavili, pozdravili Zagreb i pitali nazočne za raspoloženje, a nakon toga nastavili tvrdim dionicama "Boilermaker".

rb

Bend je to fenomenalno punog zvuka obogaćen svom silinom izvedbe. Rekao je da ne može vjerovati da im je ovo prvi koncert u Hrvatskoj ikad, ispričao se što im je trebalo devet godina i predstavio nam "nekog veoma posebnog" - Bena Thatchera na bubnjevima.

„Trouble’s Coming“ baca ekipu u trans kako samo ta stvar zna. Ovo je ta karizma koju tražimo kod benda, da na svaku rečenicu koju Kerr uputi publici slijedi fantastičan odgovor. U jednom trenutku nas je Thatchera počastio žestokim solom na bubnjevima, a onda je opalio po gongu i nastavio solo dalje, mislim da je svaki bubnjar u publici svisnuo. Predstavljajući klavijaturista koji im se pridružio na ovoj turneji rekao je da je ovaj nastup test hoće li se ikada vratiti u Hrvatsku i kroz smijeh nastavlja da su već nakon druge stvari shvatili da je to-to i da dolaze ponovo. S „Limbo“ su doveli atmosferu do usijanja, a nešto prije deset sati raspalili su „Figure it Out“ nakon čega Thatcher silazu u publiku, dijeli svoje palice i zajedno s ekipom iz prvih redova započinje gužvanje u publici. Nije to klasično poganje već nekakav rokerski vlakić? Jel to postoji uopće, ako nije do sada evo sada postoji. Zadnje minute koncerta razvalili su žestoko po bubnjevima na koje se Kerr u jednom trenu popeo i od tamo nastavio svirati. Koncert su završili ponovnim silaskom do publike dijeleći autograme. Ostali su na bini još koju minutu pozdravljajući publiku, opalili po gongu i otišli.

rb

Njihov je nastup imao sve elemente koje jedan savršeni nastup ima od početka do kraja. Dečki su odlični i nadajmo se ponovnom dolasku.

Više fotografija potraži OVDJE.

Okvirna setlista

Typhoons
Boilermaker
Trouble’s Coming
Limbo
Figure It Out
How Did We Get So Dark?
Out Of The Black
Come on Over
Little Monster

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu