Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako će četveročlani bend KOIKOI ostvariti još mnogo dobrih koncerata u Zagrebu, Hrvatskoj i cijeloj regiji, bez sumnje su dali na znanje upravo svojim jučerašnjim nastupom na prvom danu #15 INmusica. Nastupili su u skladu sa satnicom u 19.45 na World Stageu. Inače, ovaj beogradski bend osnovan je krajem 2017. godine i nude nam zanimljivu kombinaciju različitih stilova: psihodeličnoga rocka, krautrocka, art-rocka, punka i raznih drugih stilova.

kk

Svoj su nastup otvorili pjesmom „Ogledalo je zrcalo“, prvim singlom sa svojega zapaženoga albuma „Pozivi u stranu“ kojega su objavili prošle godine i kojega je kritika proglasila regionalnim albumom godine. Premda je frontmen Marko Grabež (vokal i gitara), dominantna je i Emilija Đorđević (bas i gitara), te i ostali članovi. Zanimljivo je kako se ženski vokali skladno nadopunjuju ostavljajući na publiku jedan etno ugođaj, dok distorzičan bas podsjeća na Repetitor. Iduća pjesma „Hrast“ drugačija im je od prethodne, s obzirom da spaja elektroniku, etno i groove, a u njoj se upravo fascinantno izmjenjuju ženski i muški vokal. I pjesma „Dodol“ bazirana je na usklađenim vokalima, postupno se razvija i gradi, pri čemu je bas zanimljivo melodijski, a gitara surferska. Vjerojatno nisam jedini kojemu je ovo stilski zvučalo kao na neka modernija inačica Velvet Undergrounda. Ukratko, već su tom pjesmom dokazali da su zanimljivi, drugačiji i posebni u odnosu na današnje bendove.

kk

Bilo je na ovom koncertu i ponešto tehničkih problema: primjerice, preslabo se čuo prateći vokal basistice, dok je glas klavijaturistice bio pomalo preglasan. Tijekom jednog podužeg melodičnog i zanimljvog instrumental, upravo naslovne pjesme njihove debi ploče „Pozivi na stranu“, ostavili su na nas poseban dojam, jer su Marko i Emilija, izuzetno atraktivno „ukrstili“ svoje „mačeve“. Pjesma „Krinolina“ uvela nas je u disko ritam. Pokazala se kao zanimljiva, retro stvar, prava kombinacija ritma i melodije. „One koje bole boje se i vole“, nježna je atmosferična laganica koja podsjeća na Foals i ostale moderne indie zvijezde.

kk

Vrhunac njihova nastupa bila je „Misisipi“, pjesma laganoga početka, kvalitetno vokalno razgrađena koja se preokrenula u nešto posve žestoko. Publika je prepoznala ovu stvar i baš se nemalo oduševila, na bržem dijelu počela se bacakati u krug. Pjevač je skočio među okupljene i dok je ekipa na sceni svirala, pankerski je zaplesao, onako u krug, zajedno s publikom. Ali ipak, tijekom pjesme koja je ovom prilikom izvedena u poduljoj verziji, stigao se ponovno uspeti na pozornicu, uzeti gitaru i odsvirati još jedan uistinu urnebesan solo.

kk

U drugom dijelu koncerta unutar benda napravili su preraspodjelu instrumenata: klavijaturistica je preuzela bas gitaru, a basistica ritam gitaru. U takvoj postavi zvuče čvršće, osobno i zanimljivije, te su odsvirali nekoliko pjesama: atmosferičnu, laganu „Kada ostari dan“, potom čvršću, riffovsku „Bog te ubio“, koja je zvučala silovito i žestoko s breakovima u izvedbi i promjenama ritmova te ju je kao takvu publika izvrsno prihvatila, te na kraju pjesmu „Sutra“. Završili su u skladu sa satnicom oko 20:40 i ostavili na prisutne izuzetno povoljan dojam. „Hvala ljudi, to bi bilo sve!“, poručio nam je pjevač i dodao: „Uživajte ljudi u festivalu, bit će mnogo jako!“

Setlista

1. Ogledalo je zrcalo
2. Hrast
3. Dodol
4. Hangar
5. Pozivi u stranu
6. Krinolina
7. One koje bole boje se i vole
8. Misisisipi
9. Kada ostari dan
10. Bog te ubio
11. Sutra

IzvještajiŽestoki Partibrejkersi ispunili pulski Kaštel


Elemental spekaklom obilježio 25 godina karijere


Muse u Austriji


Željezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti