Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih klupskih programa Future Scope prošle je godine obilježio 20. obljetnicu postojanja, a ove ju je godine proslavio u velikom stilu – trodnevnom feštom na jezeru Jarun. Slavlje je trajalo do duboko u noć na četiri stilski različita stagea.

Na live stageu, ili kako je Urban rekao, onom manjem i tišem, u subotu su nastupili DJ Krnya, Phantasmagoria, Denise&Denis, Boris Štok, Rundek & ekipa, Urban & 4 i ABOP.

fs

Toplo vrijeme, Jarun, opuštena atmosfera, subota nije mogla bolje početi. Boris Štok na pozornicu je izašao oko 20 sati, cijela je satnica bila pomaknuta za sat vremena. Dobro raspoloženi glazbenici malobrojnoj su publici donijeli odličnu svirku. Vrlo dinamičan nastup, i Boris koji nije mirovao niti trena, pozitivnu vibru prenijeli su na okupljene ispred pozornice. Setlistom je obuhvaćeno ono najreprezentativnije iz Štokovog opusa, sam kraj i djelić njegovog nekadašnjeg projekta, odličnog Quasar, na koji nas je podsjetio odličnom izvedbom pjesme Ti. Ostaje tek praznina ispuštanjem sa setliste Borisove najpoznatije i jedne od najboljih „Još uvijek“, čijom bi izvedbom na kraju zaokružio jako dobar set.

fs

Novo proljeće je otpočelo s čudima, kada sam se spustio u grad i odmah se susreo sa ljudima koje nisam videl tristo godina...Rundek i ekipa započeli su nastup pjesmom Tamni jorgovan i zatim nastavili pjesmama s novog albuma, preletili su po bogatom opusu i zapalili publiku. Uz poruke sa pozornice u pjesmama Sejmeni U nama vrijeme se mijenja, i svu su opet spremni da se bore za san, u nama vrijeme se mijenja..., te u Revolucija počinje na tanjuru, kako sam kaže jedinoj protestnoj pjesmi koju je napisao, Rundek je ponovno pokazao i svoju ekološku svijest. Ispričao nam je o tome da u Križevcima sudjeluje na okupljanju inicijativa, organizacija i pojedinaca koji su uključeni u preobrazbu ekonomskog, ekološkog i društvenog sustava u svojim lokalnim zajednicama, a gdje je, usput rečeno, upravo danas oko 18 održao intiman polu-akustični koncert. Mladima u publici poručio je da budućnost leži u malim zajednicama koje opskrbljuju same sebe, treba se okrenuti i ponovno vratiti prirodi. Glazbena kulisa, koju je uz Rundeka bojalo još pet odličnih glazbenika idilično se stopila s toplom subotnjom večeri i da više ništa nije slijedilo nakon njih, večer bi odlično završila.

No to nije bilo sve, jer u nastavku nas je čekao uragan Urbana i četvorke.

4S6A2396 result

Urban je odradio još jedan genijalan nastup, ukočenim leđima unatoč. Nalazili se u prvim redovima, sredini ili rubovima gledališta energija Urbana i četvorke putuje na sve strane i pogađa u sridu. Svaki nastup, bez obzira na sličnu setlistu, nikada nije jednak, svaki put publika dobije nešto novo. I bez obzira na vrijeme trajanja uvijek ostane željna još, to je iskustvo koje jednostavno ne želite da završi. Duža riječ, Div, Kundera, Mala truba, Moja voda samo su dio setliste te večeri, a upravo spomenuta Kundera sinoć kao da je stigla iz neke druge dimenzije u kojoj je bend dobio novu inspiraciju i polet izvevši ju u jednoj od najboljih interpretacija do sada. Nije se Urban dao smesti zbog boljke koja je zloslutno visjela nad ovim koncertom te je dao svoj maksimum obzirom na date okolnosti, a zbog čega je jedino publika ostala zakinuta za njegov silazak s pozornice i gužvanje u masi, što je njegova, od fanova odlično prihvaćena praksa i pečat koji snažno obilježi svaki nastup riječke petorke.

4S6A2604 result

Iako smo na drugi festivalski dan došli isključivo zbog live stagea, uspjeli smo dio vremena provesti i pred glavnim stageom i provjeriti festivalsku ponudu ostalih sadržaja te možemo zaključiti da bi bilo pogrešno ako bi se za idući Future Scope festival čekalo do neke nove, okrugle obljetnice. Sigurno je da organizacijski tim zna što radi i to radi kvalitetno pa se nadamo da se vidimo na istom mjestu i iduće godine.

IzvještajiPlacebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Gogol Bordello razvalili Main Stage