Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Samir Ceric Kovacevic 7165

Garbage je škotsko-američka rock skupina osnovana 1994. godine u Madisonu, Wisconsin. Članovi skupine su Duke Erikson, Shirley Manson, Steve Marker i Butch Vig. Skupina je u prodaju pustila niz izrazito uspješnih pjesama 1995. i 1996. godine, kulminirajući hitom Stupid Girl.

Shirley Manson obradovala nas je uvertirom Control savršeno i energično dovela u osjećaj ekstaze na drugom danu INmusic festivala, koji nastavlja u jačem i lijepšem tonu. Blato je još uvijek tu, ali nikog nije pretjerano briga, svira stupid girl i Shirley izgleda bolje nego ikad. Gužva je postojana i publika je opet šarena, jednako kao i jučer, a pjevačica se obraća publici, ističući zahvalnost o dugotrajnoj i postojanoj karijeri ovih 24 godine ,u moru kvalitetnih i etabliranih umjetnika.

InMusic 21 of 40

Nastavlja sa pjesmom Special. A nakon nje nastavlja sa Blood for Poppies gdje zaustavlja usred početka, sa očito nekakvom tehničkom greškom, obraćajući se ponovno publici kako smo svi ljudi i nitko nije savršen, te umjetnici isto griješe, dočekuje ih pljesak i nastavljaju bez greške. Malo je za reći da je ovakva lijepa interakcija s publikom divan osjećaj koji izlevelizira u fiktivnoj hijerarhiji slušatelja i performera. Svi nekako plešu i izgledaju sretno, izgleda da nije običan utorak!

"Are you guys ok? I just want you to be safe" govori Shirley o toplinskom valu koji čeka europu, nema veze, dalje na repertoaru jest Why do you love me, gitara je fina, glas jak, crvena kosa ističe se na plesnom stageu u moru svjetlosne dinamike reflektora. Posljedicama vrućine diže kosu u zrak i pjeva pjesmu Empty, kojom vocira svoju emocionalnu prazninu, posvećenu osobi o kojoj razmišlja iz dana u dan, cijeli dan. Pali vremeplov, vraćamo se u '95u, pjesmu Vow posvećuje radijskom Dju koji je tokom svog seta pustio ovu pjesmu, a trenutno vodi borbu sa karcinomom. Energično viče' 'I came around to tear your little world apart and break your soul apart' ' i ruke se dižu u zrak, žvižduci i vriskovi preplavljuju main stage. Malo mekanije uplovljava u pjesmu zvanu Parade. Nakon nje stiže posveta Ženi, ženi kao moći, groovie i jako pjevuši:

Bend me break me
Anyway you need me
All I want is you
Bend me break me
Breaking down is easy
All I want is you

Samir Ceric Kovacevic 6993

Shirley se dotiče nakon, lgbtq+ problematike u globalnoj klimi koja je prepuna eksponencijalnog rasta desnog radikalizma, kritizira javno i simpatično, transfobiju i homofobiju, " who cares who is having anal sex" i pjeva Cherry Lips dok u pozadini plešu dugine boje koje krase, opet, još lijepše, main stage.

Dalje ide Push it i preteško je dočarati koliko su odlični i zašto su toliko dugo jaki, uspješni su i predivni na svim razinama, od predivne interakcije na verbalnoj razini do predivnog i interaktivnog nastupa koji je i sa tehničke strane besprijekoran. Bubnjar slučajno preskače pjesmu i opet dolazi do simpatičnog monologa pjevačice. Vraćaju se na preskočenu pjesmu, koju tretiraju kao vlastitu himnu, a to je pjevušna, I'm only happy when it rains, no nadamo se da neće zaista uspjeti zazvati kišu. Nakon toga prelazimo na pjesmu kojoj je bubnjar uzbuđeno pohrlio, " When I Grow Up" dok se Shirley spušta do ograde koja ju dijeli od publike,a zatim viče "Thank you so much you beautiful creatures!" i koncert završava ljubavno

Setlista

Control
#1 Crush
Stupid Girl
Temptation Waits
Wicked Ways (with Personal Jesus interlude)
No Horses
Dumb
Special
Blood for Poppies
Why Do You Love Me
Empty
Vow
Parade
I Think I'm Paranoid
Cherry Lips (Go Baby Go!)
Push It
Only Happy When It Rains
When I Grow Up.