Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Subota 70 of 81

Poslije odličnog prvog dana Sea Stara, došao je red i na drugi dan. Nakon šta je većina ekipe cijeli dan provela na plaži upijajući zrake sunca, a oni hrabriji i kupanjem u moru, s zalaskom sunca svi su putevi vodili u Lagunu Stella Maris.

Sea Star je bio dupkom pun već oko 22h, većina je htjela doći i poslušati velikana jugoslavenskog rocka, jednog i jedinog Bajagu s njegovim Instruktorima. Momčilo Bajagić-Bajaga koji je glazbenu karijeru započeo kao pjevač u grupi TNT davne 1974. godine, kroz svoju karijeru nanizao je velik broj hitova koje se prenose generacijama te, kako je i rekao kad je stupio na stage: mi starimo, ali naša publika je uvijek mlada. I to je dobro rekao, jer koliko god Bajaga i njegov bend stario, njegovi hitovi se preose generacijama, te su isto tako i na Sea Staru njega slušali svi, od tinejdžera, do onih koji su se htjeli prisjetiti svoje mladosti i ludih izlazaka.

Subota 13 of 81

Bajaga je izveo svoje najveće hitove, tako da smo mogli čuti i pjevati s njim gotovo sve njegove uspješnice. „Godine prolaze”, „Plavi safir”, „Tišina”, „Kad hodaš” te „Zažmuri” bile su samo neke od klasika koje su otvorile drugi dan Sea star festivala.

Nakon Bajage na stage su izašli uvijek energični članovi grupe Hladno pivo i priredili show za pamćenje. Mile Kekin je od prvog stiha pa do zadnjeg aplauza držao publiku u ekstazi te je prepun Tesla stage s njim pjevao sve njegove pjesme, stvorivši atmosferu koja se može vidjeti na rijetko kojoj svirci. Ali to je Hladno pivo, i njihove su pjesme klasici, „Pitala si me”, „Nije sve tako sivo”, „Pjevajte nešto ljubavno” te „Ezoterija” jednostavno su dio nas, i mi smo dio njih, i uvijek ćemo biti.

Subota 36 of 81

U ponoć je u Nutilus Areni započeo set našeg mladog genijalca Petra Dundova te su svi željni plesanja i techno beatova došli na svoje s njegovim dolaskom. Marko Nastić je preuzeo DJ pult nakon Dundova, a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom, Dundova na odlasku te Nastića koji je započinjao svoj set. Ovaj beogradski virtuoz sat i pol je miksao kako svoje tako i druge techno klasike za prepunu Arenu.

No, ono što je očekivala vrlo vjerovatno najveća većina ljudi događalo se tada na Main stageu. Hip-hop legende Wu-Tang Clan kročili su na stage i tad je započeo show o kojem će se pričati još dugo! Kakav vrisak, kakav apaluz, kakvi efekti čim su se pojavili. Ovaj sastav iz New Yorka, koji postoji još od 1992. godine, izveo je svoje najveće hitove. Publika je zdušno s njima pjevala svaki slog. „C.R.E.A.M”, „Gravel Pit”, „Method Man” bile su samo neke od uspješnica koje smo po prvi puta u povijesti mogli čuti uživo na ovim prostorima.

Subota 58 of 81

Sa završetkom njihovom showa na stage je stupila uzdanica turske EDM muzike, Mahmut Orhan koji nije imao nimalo lagan zadatak zadržati publiku u istom deliriju nakon Wu-Tang clana. No, uspio je. Ne samo da je zadržao ekipu, već ih je rasplesao sa svojim poznatim hitovima „Feel”, „6 days”, „Save me” te mnogi drugi. Mahmut je uživao skupa s nama gotovo sat i pol, dok je zatvaranje Addiko Tesla Main stagea pripalo srpskoj uzdanici EDM-a Lady Lee.

Subota 76 of 81

Drugi dan Sea Stara obilježili su naše regionalne zvijezde s kojima smo pjevali sve hitove naše mladosti, ali osim njih, jedni i jedini, Wu-Tang clan koji su apsolutno pomeli konkuranciju kada je u pitanju show te masa koja se naguravala ne bi li im došla što bliže. Teško je usporediti prvi i drugi dan, oba dana su bila posebna na svoj način, a Sea Star je još jednom dokazao da je jedan od najvećih, i da može stati uz bok najvećim festivalima. Hvala Sea Star, hvala Umag, do iduće godine nosimo vas u srcu!