Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pozitivni 2

Bojana Vunturišević nije novo ime na srpskoj glazbenoj sceni, ali pametnim glazbeno-scenskim pristupom s lakoćom osvaja baš cijelu regiju. Upravo je ona točno u 20 sati otvorila prvu večer Pozitivnog koncerta koji već 14. godinu zaredom podiže svijest o važnosti očuvanja spolnog zdravlja. U svom kratkom polusatnom nastupu uspjela je predstaviti svoje najuspješnije pjesme i okupiti lijepi broj poklonika elektropop glazbe već na samom početku večeri. "I kupila sam nokte jer se moje lako lome, lako lome, lakovane lone, toblerone i kondome" pjevala je Bojana u svom najvećem hitu "Kese Etikete", no mene je ipak kupila "Daljinama", pjesmom koja nosi naslov njenog solističkog prvijenca. Beskrajno simpatična u kožnim tajicama, prevelikom crnom duksu i vidno raspoložena svoj nastup zatvorila je pjesmom "E70" odom Beogradu i Zagrebu, a okupljenima je sa zakašnjenjem, potpuno nepotrebno, čestitala jugoslavenski praznik, Dan republike SFRJ.

Pozitivni 1

Iako je možda bilo logičnije da nakon njenog nastupa na pozornicu izađe Nipplepeople, uslijedio je nastup Jonathana. Otkad su se pojavili na glazbenoj sceni, postoji neka posebna veza između zagrebačke publike i riječkog benda. Njihov nastup od 45 minuta prošao je u trenu jer su nas pošteno rasplesali i posve popunili veliki Dom sportova. Neizostavna "Maggie", "I Never Meant to Be There", "Try To Get Even" i, kako je Zoki rekao, njima najdraža "Pictures", samo su neke od pjesama koje su se našle na repertoaru. Na Pozitivcu su se pokazali u apsolutno najboljem svjetlu, kao vladari pozornice čiji je suverenitet neupitan, a nakon jedne zaista uspješne godine u kojoj su objavili novi album, odradili turneju u Rumunjskoj, dobili poziv na SXSW, mogu reći da su bili vrhunac prvog dana Pozitivnog koncerta.

Pozitivni 3

Nipplepeople se ne vucaraju u medijima, ne pokazuju lica, oblače se u kostime i u misiji su rasplesati ljude do kraja. Tako je bilo i sinoć! Posve očekivano, najveću reakciju od publike primili su kada su već na samom početku svirali "Sutra" i na kraju Zdenkinu obradu "Frka", ali svoj plesni nastup gradili su inovativnim aranžmanima koji se razlikuju od studijske snimke i time lijepo otvorili put glavnim zvijezdama večeri – Editorsima.

Pozitivni 6

Udruga HUHIV i LAA napravili su presedan u dosadašnjoj organizaciji i po prvi put pozvali jedan inozeman bend da predvodi line up. Editorsi su već dobro poznato ime zagrebačkoj publici i održali su jedan dobar koncert, ali samo takav – dobar. Nakon eksplozivnih Jonathana, njihov nastup je djelovao mlako, a samo je zavidna rasvjeta pojačavala koncertni dojam ovog alternativnog rock benda iz Birminghama. "Papillon" je očekivano bio vrhunac večeri kada je publika uistinu reagirala na animiranje Toma Smitha, ali ipak je bilo zanimljivo uživo čuti "Cold" i "Ocean of Night". Možda ostavljaju posve drugačiji dojam kad imaju svoj vlastiti show, međutim, ovdje sam ih malo izgubila.

Večeras slijede nastupi Ischariotzckog, M.O.R.T.-a, Pipsa i Hladnog piva koji obećavaju energičan provod.