Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 DSC 0007

Došla je šrockica na svoje pa je dočekala rock festival i u svom rodnom gradu koji se ovog vikenda održao u prekrasnoj baroknoj tvrđavi u Slavonskom Brodu. Drugi Slavonija FEST – CMC200 počeo je u petak 25.8., oko 20:30, dok se gradom održavao maraton, a cilj je trkačima bio u samom prostoru usred publike. Oni koji nisu utrčali u festival, mogli su komotno lagano došetati kada je sunce prestalo pržiti. Tako smo prvog dana festivala mogli vidjeti Trip Kirby, izvrsni valpovački tročlani bend Seed Holden, Liku Kolorado, dva brodska benda –Pasivni pušač i Curino cvijeće, te Kit Karson, a kao headlineri večeri nastupali su Jurica Pađen & Aerodrom te Teška Industrija.

Jurica Pađen je izvrsno zabavio publiku, kako svojim pjesmama tako i svojom stand up komedijom u kojoj je opetovano pozivao publiku da se približi pozornici jer „ne grizu“. Dobro je primijetio da se vani mjesta ispred pozornice skupo plaćaju, dok su ovdje gdje je ulaz bio besplatan, većina sramežljivo stajala dalje.

DSC 0191

Program Teške Industrije se sveo u dva dijela – onaj u kojemu su izvodili autorske pjesme, uključujući i prvi singl s novom pjevačicom „Reklamacija“ te drugi dio s albuma „Bili smo raja“ na kojemu su obrade pjesama poput „A i ti me iznevjeri“, „Nek' padaju ćuskije“, „Bolje biti pijan nego star“.

DSC 0478

Ono što je nažalost obilježilo prvu večer je bio nedostatak publike koju su gotovo svi bendovi prizivali da dođe što bliže pozornici. Mislim da je prava šteta što Brođani nisu došli u većem broju jer im je za ulaz od nula kuna dano jako puno i što uz odlične nastupe headlinera nisu podržali svoje sugrađane iz Pasivnog pušača i Curinog cvijeća ali i otkrili neke nove jako dobre bendove poput Seed Holdena.

DSC 0626

Drugu večer su popravili stvar, jako puno ih se odazvalo i sve je izgledalo puno ljepše a zavladala je i prava festivalska atmosfera pa je rock maraton mogao početi. U 21:00 brodsku večer je otvorio bend - Brodsky koji je predstavio dvije pjesme od kojih je jedna novi singl „Šima i Mata“. Slijedio ih je Bobo s „Dominikom“ i „Na zidiću“. Fluentes, Markiz, Nola, Zemlja gruva, Flyer i Bang Bang su izveli po tri pjesme. Osim Fluentesa kojemu je vokal Goran Bošković, svi ostali bendovi su vođeni izvrsnim, jakim ženskim vokalima te je teško izdvojiti koja je bolja od koje. Svaka je posebna na svoj način, svaka je jaka – kako vokalno tako i ekspresivno zvala se ona Ines, Gabrijela, Zoe Kida, Petra ili Lara. Nastupe su ponovili (puno kraće) Teška industrija i Jurica Pađen koji je ovaj put imao i ovacije pa je zaključio da je dan prije bila proba dok je ovo večeras pravi nastup. Na kraju su svi izvođači izašli na pozornicu, pozdravili se sa publikom te se fotografirali za zajedničku uspomenu.

DSC 0284

Jura Stublić & Film su imali zadatak zabaviti Brođane (i ostale Slavonke i Slavonce) u sitne sate. Jura je izveo svoje vječne hitove prepoznatljivim nastupom te dobrom energijom koju je prenio na publiku. Opća Opasnost je na stage izašla oko pola dva (možda malo prekasno?) no, zato se ovo i zove rock maratonom. Vidjeti Opću Opasnost među Slavoncima je nešto posebno. Niti jedne pjesme im nije dosta pa svaku još na kraju moraju zapjevati, opet i opet.

DSC 0571

Kako sam obišla popriličan broj rock festivala u Europi, mogu reći da se ovaj brodski po ničemu nije osramotio. Jedinstven ambijent, odlična pozornica, zvuk, svjetla, produkcija, pregršt jako dobrih izvođača, odlični voditelji. Sve je teklo kao po špagici, ponuda jela i pića dobra, a ono što je najbolje – sve to (osim hrane i pića) besplatno! Brođani moji dragi (i svi ostali) nemojte nikako propustiti treće izdanje ovog festivala. Vani bi vas festival ovakvog kalibra koštao minimalno sto eura, a održao bi se na nekom pašnjaku u nekoj pustopoljini. Imate pravi dukat u samom središtu grada kojeg treba vidjeti u pravom sjaju i festival čiju bi tradiciju trebalo njegovati a povrh svega, imamo odlične hrvatske rock snage koje bi trebalo podržati, vidjeti i čuti svojim dolascima na koncerte.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima