Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kasabian 1

Nevrijeme prije početka trećeg dana INmusic festivala zaprijetilo je da bi sve moglo krenuti po starom. No, u prethodna smo dva dana shvatili da je festival ipak sada veliki dečko, pa se pokazao jačim igračem od sila prirode. Zaprijetio je nebu i u inat mu zadnji dan napravio najboljim u povijesti.

Ovakvi komplimenti nisu nikakvo uljepšavanje situacije - organizacijski je sve funkcioniralo u najboljem redu, ekipa je još uvijek bila nabrijana od prethodna dva dana, a kiša kao da je isprala sav mamurluk.
Kings Of Leon su nekako bacili sve ostale headlinere u drugi plan. No, kada se došao sam jer se ovo stalno vrti na formatiranom radiju, ne smijem zaboraviti okinuti lajv na fejsu da svi vide da sam tu ekipa maknula iz publike počeo je pravi rokenrol show. Sve je počelo kada su Flogging Molly zvukovima irske naglo užarili atmosferu, što se nastavilo na žestokim Slavesima. Činilo se da bi ipak takvo što na Kasabianu moglo splasnuti, ali onda su ga zakucali. Zakucali su pošteno. Nabrijani na nastup, jedva su čekali da se popnu na binu. Obećali su nam pregršt energije tijekom cijelog koncerta. Obećanje su ispunili.

InMusic3-2217

Pratila ih je vrhunska produkcija. Velika bina INmusic festivala mogla je izazvati samo divljenje. Vrhunski light show svaku je pjesmu dodatno nabrijao, na što publika nije ostala ravnodušna. No, usprkos tome, ključni igrač u cijeloj priči bila je, ne biste vjerovali - glazba. Kasabiani su došli na binu i počeli svirati. Koliko god ovo glupo i banalno zvučalo, oni su na Jarun došli svirati i uživati u onome što vole. Sirova energija modernog rocka koju su nam te večeri dali ne može ni približno dobro zvučati na snimkama kako je sinoć zvučala uživo. Nema veze jeste li u prvom ili zadnjem redu. Taman i da plivate u jezeru, plivali biste u moćnom ritmu momaka iz Leicestera. Frontmen Tom Meighan u bijelom kaputu vlada situacijom, a u vođenju programa mu uskače Serge Pizzorno, izgledom pravi, beskompromisni roker. U jednom je trenutku čak sišao s pozornice i svirao publici što je bliže mogao.
Nakon sat vremena hypea na izrazito visokoj razini, situacija je još dodatno eskalirala na bisu.
Britanska glazbena scena u najboljem izdanju. Sirovom i iskrenom, žestokom na relativno čist i nježan način.

InMusic3-2157

Kasabian setlista:
Ill Ray (The King)
Bumblebeee
Eez-Eh
Underdog
Shoot the Runner
You're in Love With a Psycho
I.D.
Club Foot
Re-Wired
Treat
Switchblade Smiles
Empire (posvećena bendu Slaves)
Bless This Acid House
Stevie
L.S.F. (Lost Souls Forever)

Bis
Comeback Kid
Vlad the Impaler
Fire

InMusic3-2054.jpg InMusic3-2069.jpg InMusic3-2089.jpg

InMusic3-2133.jpg InMusic3-2143.jpg InMusic3-2157.jpg

InMusic3-2165.jpg InMusic3-2174.jpg InMusic3-2191.jpg

InMusic3-2198.jpg InMusic3-2203.jpg InMusic3-2212.jpg

InMusic3-2217.jpg InMusic3-2224.jpg InMusic3-2255.jpg

InMusic3-2268.jpg InMusic3-2299.jpg InMusic3-2319.jpg

InMusic3-2367.jpg Kasabian_1.jpg Kasabian_2.jpg