Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 7255 resized

Točno u 20:30 na glavnu pozornicu izašli Alt-J. Na početku koncerta livada nije bila potpuno popunjena ali kako je vrijeme odmicalo sve je manje bilo prostora i zraka. Ugođaj je bio sjajan; sumrak, šuma na otoku i mi kao publika koja je sinkronizirano plesala kao neko pleme koje doziva kišu. Bio je ovo neobično miran koncert koji je u isto vrijeme bio toliko snažan i eksplozivan. Video zid i razne druge instalacije koje su se mogle naći na glavnoj pozornici dočarali su ugođaj njihovih spotova. Sve pohvale organizatorima INmusic festivala za nevjerojatno dobro ozvučenje ove godine na svim pozornicama i nove video zidove!

IMG 7262 resized

Besprijekoran zvuk omogućio je publici potpuni doživljaj ovog neobičnog trojca. Odsvirali su nam pjesme sa sva tri svoja albuma ali je naglasak ipak bio na najnovijem izdanju Relaxer pa su tako na početku odsvirali i prvi singl 3WW. Nakon toga Joe je promijenio gitaru i počeo svirati Something Good. Bilo je zanimljivo čuti kako publika doslovce vriska nakon svake pjesme, a tek smo krenuli. Tessellate i ponovna zamjena gitare smirili su čitavu publiku i uveli nas u još jednu novu stvar – Deadcrush kada ste doslovce mogli osjetiti da vam bas vibrira kroz čitavo tijelo. Treba ponoviti koliko su dobro zvučali svi pa i najmanji djelići ovih pjesama uživo. Ne biste rekli da ćete od jednog alternativnog trojca na open-air festivalu čuti tako istančan zvuk i toliku snagu u njihovim melankoličnim pjesmama. To je zapravo bio moment koji ih je učinio toliko dobrim uvodom u završnicu večeri ali i općenito vrlo kvalitetnim nastupom!

IMG 7280 resized

Nakon što su odsvirali Naru, pozdravili su okupljene i izjavili koliko im je drago što su ovdje (a i mi smo zakon ali nećemo se hvaliti). Imali smo priliku čuti i In Cold Blood uživo i nismo ostali razočarani. Set lista im je bila jako dobro posložena; presjek tri albuma bez pretjeranog naglašavanja najnovijeg izdanja. Komunikacija s publikom također je bila na razini pa su nas tako pozvali da pjevamo Matildu s njima ako znamo i onda više nije bilo povratka. Ljudi su se opustili, uživali i bili u simultanom transu pa se tako pjevanje makar samo refrena više nije moglo zaustaviti nakon ove točke. Osjećala se povezanost s bendom ali i međusobna harmonija u publici. Do usijanja je došlo nakon pjesmama Breezeblocks i Taro, a pred kraj su svi pljeskali kao jedno u ritmu. Pozdravili su publiku hladnim „Cheers!“ i nestali s pozornice. No malo je reći da nitko nije ostao razočaran ovim alt-rock/folk čudacima i energijom koju su nam prenijeli kroz svoj nastup koji će zasigurno zasjesti među top tri nastupa ovogodišnjeg izdanja INmusic festivala!