Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 6907 resized

Nakon sinoćnjeg spektakla koji su priredili Arcade Fire, drugi dan INmusic festivala započeo je u laganijem tonu.

 

Public Service Broadcasting galerija

 

Kings Of Leon galerija

 

22:55 Kings Of Leon su na bini!

Repetitor galerija

 

22:35 Repetitor žari i pali na World Stageu. Publika luduje na svaku njihovu pjesmu, zbog čega je još jedan njihov nastup na INmusic festivalu postao povijesni za ovaj bend. Nabrijavanje za Kings of Leon je u zraku...

Alt-J galerija

 

Alt-J Main Stage 20:30 - 21:50

Točno na vrijeme Alt-J su izašli pred Zagrebačku publiku. Na početku koncerta livada nije bila potpuno popunjena ali kako je vrijeme odmicalo sve je manje bilo prostora i zraka. Besprijekoran zvuk omogućio je publici potpuni doživljaj ovog neobičnog trojca. Odsvirali su nam pjesme sa sva tri svoja albuma ali je naglasak ipak bio na najnovijem izdanju Relaxer pa su tako na početku odsvirali i prvi singl 3WW. Ugođaj je bio sjajan; sumrak, šuma na otoku i mi kao publika koja je sinkronizirano plesala kao neko pleme koje doziva kišu. Bio je ovo neobično miran koncert koji je u isto vrijeme bio toliko snažan i eksplozivan. Video zid i razne druge instalacije koje su se mogle naći na glavnoj pozornici dočarali su ugođaj njihovih spotova. Vidno zadovoljna publika u više je navrata pjevala i pljeskala na zahtjev benda, a zahvalili su nam pohvalama na atmosferi i daljnjim pozivima na zajedničko pjevanje refrena pjesama. Odličan nastup za bend za koji biste pretpostavili da na otvorenom prostoru uživo i neće biti efektni ali bili su to i mnogo više u nešto manje od sat i pol koliko su nam svirali. Sjajan warm-up party za nadolazeće nam headlinere uskoro na glavnoj pozornici!

Kel Assouf galerija

 

19:51 Drugi dan INmusica na Hidden Stageu otvorio je mladi slovenski bendNesesari Kakalulu. Bend, ili bolje rečeno orkestar, ima čak devet članova koji zajedno djeluju vrlo usklađeno unatoč tome koliko ih ima. Na glasu su kao glazbeni/plesni ritual i uživo je to zbilja tako. Unatoč ranom terminu na njihovom nastupu je šator Hidden Stagea bio dupkom pun. Publika je svoje oduševljenje iskazala glasnim aplauzom nakon svake pjesme, a ni zvižduci nisu izostajali. Momci zvuče kao Cubismo uz dozu eksperimentalnog jazza i odlične melodije koje su zarazno plesne. Možete čuti cijeli raspon različitih instrumenata, od puhačkih do kojekakvih udaraljki. Imaju tipične duge uvode koji stvaraju napetost nakon koje slijedi samo plesni ritam. Pojedine stvari koje su izveli vuku na rad Jamesa Browna svojim funky gitarskim rifovima koje prati razuzdani saxofon. Vrlo zanimljiv i uspješan početak drugog dana na Hidden Stageu!

IMG 6964 resized

18:15 - 19:20 The Strange

Nakon jučerašnje eksplozije uz Legendary Shack Shakers, na prekaljene domaće snage The Strange (The Bambi Molesters + Chris Eckman) pao je težak zadatak zagrijavanja glavne bine drugog dana festivala. Iako su sve oči danas uprte u Kings of Leon i djelomično u ALT-J, što rezultira i nešto praznijim festivalskim prostorom u ovom trenu, prava je šteta što je The Strange ispucan u ovom terminu. Surf rock sam po sebi nije najzahvalniji žanr za neupućenu publiku, stoga je kvaliteta sisačko-američke kombinacije prošla relativno neopaženo. Bilo bi puno logičnije postaviti ovakav set kasno u noć na neku od manjih bina, no što je tu je. Malobrojna publika popunila je par redova pred pozornicom te ispratila već svima poznati materijal ove kolaboracije koji uključuje davni Nights of Forgotten Films te novi predstavljeni singl koji daje za nadati kako će ovaj kombo izdati još pokoji album. Izvedba je kao i uvijek bila prvoklasna, oba entiteta unutar projekta već godinama pokazuju kako su vrsni glazbenici te s te strane nema zamjerki. Pala je i pokoja zaje******* na račun Coldplaya i Chris Martina, stoga na kraju krajeva nije bilo ni tako loše provesti utorak popodne na Jarunu. Ono što svakako jest slučaj je deficit jednog kvalitetnog stranog imena koje bi logičnije popunilo ovaj slot dvanaestog Inmusica. Sada slijedi kratak odmor uz world music zvukove pa malo finale uz britanski ALT-J.

 

The Strange galerija

 

Sunčan i čist, ali atmosfera djeluje prilično mamurno, Grandiose Delusions na glavnoj bini. La Volpe je nastavio na World Stageu, a užario je Media Stres na Main Stageu. Čilanje je još bolje uz žestoke gitarske riffove.

IMG 6946 resized

18:00 Nakon uvjerljivih Media Stres, na World Stage se penje Matt Shaft. Pop Rock koji zvuči kvalitetno i obečavajuće.