Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ARCADE FIRE Inmusic 19.06.2017 004

Mnogi se posljednjih godina s pravom pitaju koliko je INmusic uistinu IN festival. Headlineri čiji zvuk je definirao žanrove nekoliko godina unazad redali su se na glavnoj bini Otoka mladosti, te su, čast iznimkama, pružali prosječne ili malo bolje partije. Ipak, 2011. godine tada još sramežljivi Arcade Fire, na krilima Grammyja za njihov treći album "The Suburbs" posjetio je Zagreb i pružio izvrsnu partiju u tadašnjem zenitu karijere. Njihov umjetnički indie rock zvuk se istaknuo u vrlo jakoj konkurenciji te godine, stoga su mnogi s pravom tražili reprizu te ponovnu vožnju biciklom kroz susjedstvo u predgrađu.

ARCADE FIRE Inmusic 19.06.2017 020

Pet godina kasnije, na istom mjestu se okupio kanadski deveterac, ovaj put pod parolom "Everything Now", iskusniji za ambiciozan projekt zvan "Reflektor" te spreman na prezentaciju novog materijala koji bi trebao izaći 28. srpnja.

Raskošna bina s zanimljivim video zidom obloženim staklima te reflektirajuće površine na instrumentima vrlo brzo su stvorile zanimljivi setting za predstavu koja je sinoć pokazala puno lica. Već je sam start uz singl "Everything Now", star tek nekoliko dana, podigao ruke prisutnih visoko u zrak, čime se polako, ali sigurno gradila kemija čiji su spojevi učinili njihov nastup spektaklom. Nastup bez fillera udarao je u emocije beskompromisno tijekom svojih sto minuta trajanja pa smo tako pjevali "Rebellion (Lies)" nakon deset minuta da bi se postalo veliki disko kakvog se ne bi posramila ni ABBA na "Here Comes The Night Time". U jednom trenutku je koncert skrenuo u nešto tiše vode gore spomenutih predgrađa gdje je bend izveo najbolje numere s tog izdanja, uz euforiju na "Ready to Start" i gotovo punkersku "Month of May". Beskonačni sadržaj se vratio pred kraj u disko vode uz hitove ''Reflektor'' i ''Afterlife'' te tako zatvorio čaroban krug regularnog dijela koncerta. Win Butler i družina su pokazali golemu količinu energije i glazbenog znanja uigranim sviranjem što je samo potenciralo ionako kvalitetni materijal kroz razglas do maksimuma.

ARCADE FIRE Inmusic 19.06.2017 023

Kraj je donio raspjevanu "Wake Up" čime su sasvim zasluženo s naklonom do poda otišli s pozornice i propisno zaključili prvi dan dvanaestog INmusica.
Sinoć, nakon nekoliko dobrih nastupa na pozornicama našeg najvećeg rock festivala, uslijedilo je prvo finale ovogodišnje manifestacije. Povratnici iz Montreala u Zagreb su stigli tik pred izlazak svog petog albuma "Everything Now" te pokazali svima što znači biti headliner. Red disko hitova pod svijetlima reflektora, red balada iz predgrađa i onaj najsnažniji sing-along sa sprovoda. Arcade Fire je bend koji na bini diše i živi to što svira te završno stvara beskonačno dobar sadržaj za fanove i one koji će to tek postati.

ARCADE FIRE Inmusic 19.06.2017 022

SETLISTA

Everything Now
Rebellion (Lies)
Haïti
Here Comes the Night Time
No Cars Go
Windowsill
Neon Bible
The Suburbs
The Suburbs (Continued)
Ready to Start
Month of May
Neighborhood #1 (Tunnels)
Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Signs of Life
Reflektor
Afterlife
Creature Comfort
Neighborhood #3 (Power Out)

Encore:
Wake Up