Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

InMusic-9975

Rundek nas je počastio svojom prisutnošću s petnaestak minuta kašnjenja, nije mu za zamjeriti jer nas je samo još više uvukao u ono što je slijedilo. Termin koji inače pripadne nekom od stranih bendova bio je dovoljno rano da se stigne pogledati sve između, a dovoljno kasno da uzrokuje pravu navalu. Ispred Main Stagea sva su mjesta bila popunjena, a još se nije ni potpuno smračilo. Ništa neobično s obzirom na njegov rad i karijeru, ali je krasno vidjeti da je i strana publika pohrlila čuti njegov nastup.

InMusic-0105

U nešto manje od sat i pol svirke, Rundek i njegov prateći orkestar stvorili su nešto magično. Najprije treba pohvaliti odličnu glavnu pozornicu koja nikad nije imala bolji lightshow, a ni video projekcije u pozadini. Videozidovi sa strane također su ove godine posebno dobro izgledali i funkcionirali. Od samog početka koncerta Rundek je pričao s publikom pa nas je tako u ovoj divnoj komunikaciji više puta podsjetio kako sada s njim slavimo dvadeseti rođendan ''ApoCalypso''. Ono što je bilo posebno je njegov način na koji je, onako teatralno i kao dio neke predstave koja tek treba otpočeti, predstavio svakog svog člana benda uz neke dosjetke ili koju simpatičnu crticu o njima. Pjesme koje nam je odsvirao bile su jedan kvalitetan i reprezentativan presjek ove karijere duge čak dva desetljeća. Tako smo tu mogli čuti pomalo svega; od jazza, 'balkanskih' ritmova koji su nas tjerali na skakanje, mračnih pjesama i trubačkih momenata. Moglo se vidjeti kako je cjelokupna publika okupljena ispred glavne pozornice uživala u ovoj atmosferi. Razlog tome vjerojatno i jest glazba koja zvuči svjetski, odnosno kombinira utjecaje raznih etno izvora.

InMusic-9990

Od izvedenih pjesama treba svakako spomenuti pjesmu „Crni Dusi“ koja je podigla cijeli nastup za još jednu razinu po pitanju atmosfere i uživancije, a bilo je tu i pjevanja s publikom što uvijek popravi ugođaj i zagrije nam srca. Svirali su i „Ruke“, koje su natjerale i najstatičnije osobe u publici da se ipak malo protegnu u ritmu jer tim je stvarima toliko teško odoljeti kada je u pitanju Darko Rundek. Nakon pjesme uslijedio je trenutak tišine, a onda je ta tišina prekinuta gromoglasnim pljeskom. Sličan efekt imale su „Ay Carmela“ i naravno, naslovna „ApoCalypso“ sa svojim latinoameričkim dijelovima. Bio je to stvarno pravi plesnjak i odlična proslava dvadesetog rođendana albuma.