Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prodigy 05 JulienDuval

Pravi je party napokon počeo. Sea Star festival zasjao je sinoć punim sjajem pred brojnim posjetiteljima, gladnim dobre zabave u izuzetno ugodnom ambijentu.

Festivalski je program i prvog dana počeo u 20 h pa je tako svatko imao dovoljno vremena da otkrije sve ljepote koje nudi kompleks Stella Maris i skupi dovoljno energije da partija do ranog jutra.

BennyGasi-1990

A party je krenuo već u podne, na manjim binama uz samu obalu. Prvi su dan otvorili bendovi Vervet i Matter koji su istovremeno krenuli na Tesla Stageu i Nautilus Arena Stageu. Na dvije se pozornice program odvijao paralelno i prilično je teško pratiti svakog izvođača, no mi smo se odlučili za repersku ekipu - Krankšvester te High5 i Kuku$ koji su ugodno popunili parter Nautilus bine. Bili su žestoki i beskompromisni, rječiti i kreativni kao i uvijek. Kratki i jasni, kao i Bad Copy i Kiša Metaka koji su preuzeli mikrofon nakon njih. Prostor ispred Tesla bine do zadnjeg je mjesta ispunila Dubioza kolektiv.

DubiozaKolektiv Teslastage BennyGasi-2074

Što reći drugo o ovom bendu nego da na svakom nastupu od prve odsvirane note uspiju zagrijati atmosferu, rasplesati ekipu i na daleko proširiti pozitivnu energiju. Nizanje hitova čije su stihove znali svi (osim možda pokojeg stranca, no s obzirom na njihovu inozemnu karijeru, tko zna), bez pauza između zahtijevali su velik angažman i oduzeli puno energije koju su mnogi mislili sačuvati za Prodigy. Kako su i dečki rekli: Znamo da je Prodigy iza nas, no volimo da i nama date malo energije. Energije za onakav pristup i svirku nikad dovoljno. Svi su dobro zapamtili i melodiju novog singla čiji spot izlazi u ponedjeljak, uz obećanje da će ga obavezno pogledati na YouTubeu, što savjetujemo i svima vama koji niste tamo sinoć bili. Srce i dušu su ostavili na Teslinoj bini, elegantno i pristojno, ide im to od ruke. Vole oni publiku, a publika voli njih; masa je nosila pjevača na rukama i nakon nešto više od sat vremena svirke i poduke iz balkanskog tanga teška se srca oprostila od Kolektiva. Najboljeg kolektiva na Balkanu.

ProdigyThe DSC 8383 fotoMarkoRistic

Na cijelom festu niti jedan bend nije kasnio minute, a taj je niz prekinula ekipa iz Prodigyja. Kasnili su kojih petnaestak minuta, a nagurana masa nestrpljivo je očekivala žestoke baseve i dobro poznate melodije. Dobili su sve što su htjeli, svojevrsni best-of njihove karijere, pošteno se protresli i izludovali. Bilo je nabrijano do krajnje granice, palile su se i baklje. Objektivno gledajući, sve je bilo korektno, ali možda ipak premehanički. Došli su, odsvirali onoliko za koliko su (najvjerojatnije) plaćeni, uz standardna obraćanja publici, njihovim "dragim" ratnicima, i otišli. Nakon sat i deset minuta pokupili su se s bine i prepustili mjesto Modestepu i Rahmane. Kako došli, tako i ošli, ali su iza sebe ostavili zadovoljnu masu koja je imala samo riječi hvale. Dobro je, ali balkansko srce naše Dubioze nisu uspjeli nadmašiti.
Tko je bio željan plesa i ludovanja došao je na svoje i u Nautilus Areni jer su tamo do jutra mogli skakati uz Marinu Karamarko, Umeka i Marka Nastića. Program prvog dana Tesline bine zatvorio je Rahmanee.
Neki se raduju Fatboy Slimu, neki Brkovima.