Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

20160622210513 IMG 1050

Došli smo i do trećeg dana INmusic festivala. Za vas su kao i prethodna tri festivalska dana tu novinari/ke Maja, Ljubiša i Mislav te fotografi Paulo i Samir.

WILCO FANTASTIČNO OTVORIO ZADNJI DAN FESTIVALA

Američki velikani alt rocka, veterani Wilco (skraćeno od fraze "will comply") na savršen su način otvorili put ka samoj završnici ovogodišnjeg Inmusic Festivala. Razlog ovakvim hvalospjevima svakako je činjenica da su apsolutni pobjednici već sada poznatog popodnevnog slota na glavnoj bini (18:30 – 19:30).Uz glasnu snimku "EKG", Jeff Tweedy i društvo popeli su se na binu i odradili fenomenalan gig povodom promocije njihovog posljednjeg studijskog izdanja "Star Wars". 

20160622183327 IMG 0057

Izvedbena perfekcija balansa jednostavnog pravovjernog rocka uz povremene ali pravovremene izlete u onaj gore "alt" stvorili su ugodnu atmosferu među kužerima koji su odlučili ranije ući na festival. Sve od ozbiljne electro preciznosti na "Art of Almost" do akustične emocije "Impossible Berlin". Poslastica za ranoranioce.

SETLISTA

More...
Random Name Generator
I Am Trying to Break Your Heart
Art of Almost
Pickled Ginger
Hummingbird
Handshake Drugs
Cold Slope
King of You
Via Chicago
Heavy Metal Drummer
I'm the Man Who Loves You
Impossible Germany
The Late Greats

SLEEPYHEADS

SLEEPYHEADS - SKRIVENO BLAGO SKRIVENOG STAGEA INmusica

Malo koji me je domaći bend u zadnje vrijeme tako brzo oduševio svojim pjesmama kao Sleepyheads a da istovremno nisam imao dojam da je riječ o domaćem bendu. Možda se prije može činiti da je riječ o skrivenom blagu nekog kultnog stranog benda. Ako bih dubljom analizom pokušao doći do nekih konkretnih razloga oduševljenja, a da to nisu očigledno kvalitetno posložene pjesame pune dobrih rifova i zaraznih pop melodija, onda bih vjerojatno završio s introspekcijskim uvidom da djeluju na nekoj podsvjesnoj razini kao okidač melankolije i nostalgije kako za gitarističkom glazbom 1990-ih (mogu se naći utjecaji različitih bendova od Dinosaura Jr., Pearl Jama, The Gun Cluba, Pixiesa do mnogih drugih) tako i prema emotivno burnom razdoblju adolecencije te izgubljenim, neuspješnim ili neostvarenim ljubavima. Stoga ne čudi da takvom retro nostalgijom i prevladavajućom ljubavnom tematikom prizivaju u sjećanje filmove sazrijevanja poput Reality Bites, Singles i Before Sunrise. Cijeli izvještaj pročitaj OVDJE.