Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 9923Drugi dan INmusic Festivala svakako je protekao uzbudljivije od prvog, gdje smo ostali zakinuti za barem jedan «definitivni» festivalski trenutak. Sinoć ih je, što pozitivnih što negativnih, itekako bilo. Za razliku od «nultog dana» jučer je na Jarunu zasjalo sunce i tako na najbolji mogući način izvuklo mnogo posjetitelja iz domova ususret neradnoj srijedi. No krenimo redom.

IMG 9452Standardno otvaranje dana uz domaće snage u 17:00 proteklo je uz stotinjak prisutnih gdje su dvije glavne bine nudile nastupe bendova Moskva i Moskau, a sudeći prema studijskom materijalu i dojmovima malobrojnih posjetitelja, noise rock sastav Moskau odnio je pobjedu. Priča se nastavila u sličnom tonu uz pobjednike natjecanja «Zasviraj sa Žujom» imena Spleen G, čiji pomalo atipični i zaboravljeni zvuk kombinira funk, hip-hop i rock utjecaje.
Prvo zvučnije ime dana, Barns Courtney u akustičnom tonu otvorio udarni dio programa na Main Stageu u 18.30 no ipak nije opravdao kvalitetu programa u datom terminu svojim kantautorskim radom. U isto vrijeme, pedesetak metara niže, domaći stand up komičar Ivan Šarić nakrcao je omanju kupolu i odradio (navodno) pristojan set.

IMG 9722Orkestra Mendoza ispunila je world music kvotu na istoimenoj bini, a sve brojnija publika na festivalskom prostoru otplesala je kroz njihov nastup. Djelomično poklapanje smo imali na zadnjem, Hidden Stageu gdje je nastup odradio je slovenski Liamere, electro pop trio s vrlo zanimljivim spektrom utjecaja (trip-hop, 2-step itd.).

A onda su krenuli problemi. IMG 9445Skunk Anansie otkazana na Main Stageu tik pred nastup. Zamjena: Kawasaki 3P. Hidden stage je ponudio alternativu skakutanju uz popularne domaće plesne punkere, pa su tako prisutni mogli uživati u pobjedi naše reprezentacije nad Španjolskom u sjajnoj atmosferi. Potpuno nenajavljeno (sem objave na društvenim mrežama) nastup izvrsnih My Baby pomaknut s Hidden Stagea gdje je trebao krenuti u nešto iza ponoći, na «drugi» stage. Zbog dotičnih nenajavljenih preinaka, naš novinar je bezbrižno pratio utakmicu te tako propustio izvijestiti nastup genijalnih šamanskih bluesera, no sudeći prema par minuta viđenog u prolazu, My Baby je razvalio kao i u Tvornici Kulture nekoliko mjeseci ranije.

Headliner dana, dugo iščekivana Florence + The Machine okupila je golem broj posjetitelja, a detaljno o njenom nastupu možete pročitati OVDJE.

Kraj njene svirke nažalost je označio i kraj udarnog izvedbenog programa zbog gore spomenutih preinaka, no solidan popratni sadržaj after partya zadržao je veliki dio publike do kasno u noć zbog današnjeg neradnog dana.
Danas nas očekuje finale festivalske priče uz velika i značajna imena, a mi se nadamo da otkazivanja i preinaka neće biti.