Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IN111Još jedno izdanje INmusic festivala otvorilo je vrata mnogobrojnim posjetiteljima iz svih krajeva svijeta. Na prvoj večeri jedanaestog izdanja posjećenost je bila impresivna, čak i prije nastupa samih headlinera. Tome je zasigurno doprinjelo dobro vrijeme - ugodna toplina bez padalina. No, ne bi INmusic bio INmusic da noć ranije pljusak nije učinio svoje, ipak je i to potrebno za štimung.

U duhu Gutterdammerunga, vladala je sjetna atmosfera na činjenicu da je headliner prve večeri zapravo trebao biti legendarni Motorhead. No, Henry Rollins i ekipa pobrinuli su se da se glasni riffovi daleko čuju i priredili audio-vizualni spektakl.
20160620223825 IMG 8266Večer su otvorili domaći bendovi EoT i Plastic knives. Od lokalnih snaga svakako je potrebno posebno istaknuti odličan nastup benda Chui na Hidden Stageu koji je bio naprosto prepun. Eksperimentalni zvuci ovog zanimljivog sastava nikog nisu ostavili ravnodušnim. Mnogi su s zanimanjem pratili njihov nastup kojim su zaradili dobar dio novih fanova. Na glavnoj bini nastupio je i mladi glazbenik Jake Bugg koji je nastup započeo prilično smireno i staloženo, a završio ga je s prepuno energije pa je tako ostavio prilično dobar dojam.
No, svakako najzanimljivija atrakcija bio je TeslIN toranj u kojemu se moglo uživati u projekcijama spotova legendarnog Davida Bowieja i isječcima iz života Nikole Tesle. Šuma Striborova zaslužna je za najbolji party na festivalu, stoga je na ulazu bio priličan red ekipe koja je s nestrpljenjem čekala da se ova party zona otvori. Šveđani su također pokazali što znaju na Balkan goes North bini, dok su za sam kraj večeri upečatljivi bili nastupi Pennywise i odličnih The Bambi Molestersa.