Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

rocklive2015 3 mgudlin 21Tri dana lude zabave garantirao je ovogodišnji Rocklive Festival. Koprivnica je zaživjela u glazbenom duhu, a centar zbivanja bio je prostor Kampusa koji je prilično udaljen od samog centra grada.

Osim glazbenog dijela, u dane festivala moglo se sudjelovati i u popratnim aktivnostima, raznoraznim kreativnim radionicama i biciklijadi. Koprivnica jest grad bicikla, a s obzirom da nikako nisam fan ovog prijevoznog sredstva, bacimo se na glazbeni završetak festivala.

rocklive2015 3 mgudlin 3Bjelovarčani Petar Punk svojim su riffovima razveselili ekipu koja ih je došla podržati, sama podržava s podosta jeftine cuge. Jednom panker, uvijek panker, Petar sa svojim šaljivim stihovima bio je jako dobar početak večeri. Već smo se mnogo puta imali priliku uvjeriti u kvalitetu benda Muscle Tribe Of Danger And Excellence, člana House Of Pablo kolektiva. Najmlađi član familije dobro se snalazi u koncertnim vodama, a njihov metal s prizvukom stonera i groovea bio je dovoljno dobar za sve okupljene znatiželjnike. Dečki uistinu uživaju u izvedbi, što se odražava na kvalitetu samog nastupa. rocklive2015 3 mgudlin 7High5, okreće priču u hip-hop/rap vode. Bez dlake na jeziku, u rime miješaju sve i svašta, ali u njihovom svijetu sve to ima određenog smisla. Tako su beatovi zamijenili gitarske riffove, sve dok se na binu nije popeo Radio Aktiv, bend koji je nedavno predstavio novi album. Predstavio ga je i koprivničkoj publici i unio pozitivne, također i ozbiljnije vibre među ekipu. Rasplesali su mnoge i ostavili jako dobar dojam. Headliner drugog dana, Vatra, privukla je raznolikiju publiku i odradila svoj set u kojem je predstavila najnovije i najveće; i one, dobre stare hitove s kojima su se probili na glazbenoj sceni.rocklive2015 3 mgudlin 19 Predvođeni Ivanom Dečakom i u izmjenjenoj postavi, pokazali su zašto su trenutno najpopularniji pop-rock bend na domaćoj sceni. Zvuk je također tehnički bio prilično dobar pa se bez problema moglo uživati u "Tangu". 
Za sam kraj, tu je dobar stari punk koji svira grupa Six Pack čije uspješnice smo svi kad-tad s osmijehom na licu pjevušili. Uživaju velike simpatije publike koja je bila glasnija i uvjerljivija nego na Vatri. 
rocklive2015 3 mgudlin 23Ove je godine festival ugostio uistinu velika imena domaće scene, vidljiv je napredak i kontinuirani rast. No, velika zamjerka je činjenica da nije postojao organizirani prijevoz s željezničkog kolodvora do festivalskog područja, što je mnogim posjetiteljima, a pogotovo kamperima naveliko otežavalo cjelokupnu situaciju. Budući da je Kampus udaljen, svakako bi se sljedeće godine i ovaj segment trebao odraditi.
Do sljedeće godine, s internacionalnim headlinerima?



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima