Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

2015 06 28 - FLOW festival-41

Headlineri drugog dana ljubljanskog Flow festivala bili su legendarni Pet Shop Boys, eskcentrični dvojac koji se na sceni održava već više od 30 godina. Ovo im je bio prvi posjet Sloveniji i bez daljnjega su ostavili dobar dojam na publiku. Moram priznati da me malo iznenadilo to što sam 20-ak minuta prije samog početka koncerta mogla slobodno došetati do prvog reda main stagea na kojem su nastupali, ali s vremenom se prostor  popunio.

2015 06 28 - FLOW festival-42

Vizualno su Pet Shop Boysi (kao i u Zagrebu prije gotovo 6 godina) oduševili svojim kreativnim i bogatim scenskim nastupom kao i egzotičnim kostimima. Lajtmotiv scenskog nastupa bile su maske s velikim rogovima poput Minotaurovih. Takav kazališni pristup još je dodatno stimulirao fanove koji su mogli uživati u ovoj jedinstvenoj audio-vizualnoj predstavi punoj lasera i razno raznih projekcija.

2015 06 28 - FLOW festival-43

Nakon izvođenja novijih stvari, poput Fugitive, Integral i Opportunities, atmosferu su još dodatno zagrijali starim, dobro poznatim hitom West End Girls nakon čega su uslijedili hitovi Our Love is Dead, Rent, It’s a Sin, Love, kao i meni omiljena Domino dancing. Na bisu su izveli svima dobro poznatu Go west i ostavili za sobom poprilično zadovoljne posjetitelje festivala. Neil Tennant i Chris Lowe sjajan su primjer toga kako band koji se tako dugo održava na svjetskoj sceni može evoluirati i prilagođavati se modernoj pop produkciji. S druge strane ono što je ostalo konstantno je Neilov glas koji se usprkos godinama nije promijenio te još uvijek zvuči izvrsno i posebno s time da je i ozvučenje bilo pohvalno.

2015 06 28 - FLOW festival-44

Sudeći prema ovom koncertu, od Pet Shop Boysa možemo očekivati još brojna iznenađanja, a nadajmo se da ćemo ih uskoro ponono imati prilike vidjeti u sklopu nekog događaja i u lijepoj našoj.