Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BRMC  1Black Rebel Motorcycle Club, ili skraćeno BRMC, imao je čast otvoriti zadnji dan stranih gostovanja na Main Stageu INmusic festivala. Za razliku od prva dana kada su binu okupirali veseli «dizači» atmosfere (Frank Turner i Eagles of Death Metal), zvuk BRMC, uvelike utjecan od classic rock i blues žanrova, stvorio je ipak drugačiju atmosferu na suncem okupanoj bini.

BRMC  2

Koncentrirani na svoja prva dva izdanja, eponimni BRMC i folk-blues orijentirani Howl, bend je kvalitetno otprašio svoj jednosatni set uz buku «fuzz» gitara i prljavog basa. Peter Heyes, frontmen sastava, inače bivši član Brin Jonestown Massacrea, odmaknuo je zvuk benda od dominantne psihodelične „struje“ devedesetih, te stvorio popriličnu unikatnu cjelinu u kojoj naglasak stoji na električnim blues utjecajima uz neizostavnu notu riffova ranog Black Sabbatha i Led Zeppelina. Zanimljivo, bend je dobio ime po motorističkoj bandi Marlona Branda iz legendarnog filma „The Wild One“.

BRMC  3Zadnji dan INmusica donio je sunce pa je tako njihov popodnevni nastup ispraćen od većeg broja ljudi nego što sam očekivao. Iako sam zakasnio na početno „napipavanje“ terena uz prve dvije skladbe, servirani scenarij koji me dočekao kad sam stigao bio je više nego zadovoljavajuć. Glasnoća i distorziranost svih instrumenata vjerno su preneseni na festivalski teritorij, a naoko povučeni trio iz San Francisca fiksirao je oči prisutnih na binu gdje se odvijala rock'n'roll seansa uz glasne solaže i prebiranje po brojnim pedalama.

BRMC  6No, unatoč pokazanoj kvaliteti, svirka je ipak «patila» od prostora i vremena, i neminovno je da bi bend poput BRMC-a bolje pasao u klupskim uvjetima gdje bi njihova buka i izražaj došli u prvi plan. Ipak, kad se zbroji i oduzme nesavršeni uvjeti nisu nimalo smanjili intenzitet prikazanog rock'n'rolla, te su savršeno poslužili kao uvertira za headlinera festivala – Placebo.

Setlista
Beat the Devil's Tattoo
Let the Day Begin
(The Call cover)
Rival
Returning
American X
Ain't No Easy Way
Berlin
Weapon of Choice
Red Eyes and Tears
Conscience Killer
Shuffle Your Feet
Spread Your Love
Whatever Happened to My Rock 'n' Roll (Punk Song)