Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

12 - Placebo  proslava-09Najočekivaniji headliner festivala, britanski Placebo, jučer je okupio najveći broj posjetitelja. Stanje ispred glavne bine moglo bi se usporediti sa živim blatom. Nije do koljena, ali ako se itko pokušao približiti bini postojala je velika vjerojatnost da ostane bez obuće koja nije prilagođena ovakvim uvjetima.

Skakanje - nula bodova, jednom kada se fiksiraš na određenom mjestu nema mrdanja - stojiš čvrsto na tlu. No, koga briga za blato, glavno da kiše nema, vrijeme kao stvoreno za ovakve festivale, bez ijednog oblaka na zvjezdanom nebu, pravi ugođaj za uživati u elektroničkom rocku Briana Molka i ekipe. Upravo zbog toga naprijed nije bila prevelika gužva, dalo se disati, ali je zato iza na čvrstom tlu bilo krcato.

12 - Placebo  proslava-06

Na binu su kročili bez velikog senzacionalizma i krenuli s "B3". Setlista je bila odličan izbor, presjek njihove dvadesetogodišnje karijere koju će kasnije ove godine proslaviti na sebi svojstven, još uvijek nepoznat, način. Uslijedila je poznata "For What Is Worth" koja je oraspoložila fanove, no još uvijek je atmosfera bila prilično statična i dosta neodređena. Molkov je glasić možda ipak preblag uživo, dok se ostatak benda nije previše trudio animirati publiku. Setlista je bila ista kao i na prethodnim festivalima ove sezone, strogo su je se držali i mehanički su nizali pjesmu za pjesmom. Osim tla, sam koncert je bio razvodnjen sve do pjesme "Meds" i "Song To Say Goodbye" koje su uspjele malo podignuti ekipu koja je, kao i bend, nekako promatrala više nego ludovala, prilično rezervirano, no opet s druge strane opušteno. "Special K" i "The Bitter End" prije bisa u kojem su stvari krenule u drugom smjeru. Moglo bi se reći da je bend tek tada počeo primjećivati publiku kojoj se svidjela obrada Kate Bush "Running Up That Hill (A Deal With God)".

12 - Placebo  proslava-12

Na samom su kraju izveli poznatu "Infra-red" u pomalo lakšem aranžmanu. Većina je pjesmi dobila novi aranžman uživo. Za neku klupsku svirku to bi bilo sasvim uredu, no za velike festivalske nastupe je možda bolje malo ubrzati stvari i dati im dodatnu težinu uz možda pokoji distorzirani riff.
Ali bilo je lijepo, opravdali su očekivanja i ostavili ugodan dojam. Ipak, kao najbolji headliner ipak se pokazao Rudimental. Njihovu svirku nitko ove godine nije mogao nadmašiti.

Setlista
Pure Morning vs Svefn-g-englar
B3
For What It's Worth
Loud Like Love
Every You Every Me
A Million Little Pieces
Black-Eyed
Twenty Years
Too Many Friends
Special Needs
One of a Kind
Space Monkey
Exit Wounds
Meds
Song to Say Goodbye
Special K
The Bitter End

Bis:
Running Up That Hill (A Deal with God) (Kate Bush cover)
Post Blue
Infra-red