Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

INmusic SoundGuardian-7

Eagles of Death Metal, pomalo atipično ime rock scene, pomalo komičnog karaktera, imalo je jako nezahvalan zadatak: otvoriti drugi, kišni dan INmusic festivala. U 18:45, nakon što se činilo da će nastup ispratiti bolno mali broj ljudi, što se ipak nije desilo, na binu su se popeli momci uz kratki komični performans i započeli svoju rock'nroll propovjed.

Kiša je cijeli nastup neumorno padala, a kad već moramo u crticama opisati jednosatnu pržionu na kiši, krenimo redom. Grudnjaci i gaćice na bini, gospel propovjed u službi visočanstva zvanog rock'n'roll, neumorno škicanje žena među prisutnima, i općenito štovanje pomalo zaboravljenih vrijednosti koje su stvorile ovaj žanr. Zanimljivo je primjetiti kako tek u live varijanti ovaj bend dobiva smisao. Iako su njihova studijska izdanja u principu dosta jaka, građena oko upamtljivih riffova i zaraznih refrena u stilu Turbonegra, tek kada su Jesse i društvo otprašili te solaže pred okupljenima, EODM je ispunio svoju svrhu.

INmusic SoundGuardian-10

Sama tehnička izvedba je bila na nivou, uigranost je definitivno preduvjet za improvizirane solaže i skečeve u režiji Jesseja Hughesa, koji zbilja nije propustio nijednu priliku za komunikaciju s publikom i prozivanje okupljenih žena koje su mu se očito jako svidjele.

Danas na bini nije bilo studijskog člana benda Josha Hommea, no realno nije ni potreban pokraj čitave plejade bradi,brkova i tregera. Nekoliko hitova, od kojih naravno najveća ludnica na «Cherry Coke» te «I Want You So Hard (Boy's Bad News)», pokoja nova stvar s još neobjavljenog albuma, i možda najsretnija vijest na ovaj iznimno tužan meteorološki dan: Eagles of Death Metal nam se vraća u metropolu prvog prosinca.

INmusic SoundGuardian-6

Iako se na prvu činilo kako je promašaj staviti ovako jako ime toliko rano na festivalskoj satnici, EODM je izvrsno oraspoložio kišom natopljene prisutne i pripremio ih za ostatak festivala. Istu zadaću je u puno lakšim uvjetim ispunio Frank Turner, a danas ćemo vidjeti kako će se snaći Black Rebel Motorcycle Club. Vidimo se

Setlista

Bad Dream Mama
Don't Speak (I Came to Make a Bang!)
Heart On
So Easy
Cherry Cola
Complexity
I Only Want You
Whorehoppin' (Shit, Goddamn)
I Like to Move in the Night
I Want You So Hard (Boy's Bad News)
Speaking in Tongues

INmusic_SoundGuardian-1.jpg INmusic_SoundGuardian-10.jpg INmusic_SoundGuardian-11.jpg

INmusic_SoundGuardian-12.jpg INmusic_SoundGuardian-13.jpg INmusic_SoundGuardian-14.jpg

INmusic_SoundGuardian-2.jpg INmusic_SoundGuardian-3.jpg INmusic_SoundGuardian-4.jpg

INmusic_SoundGuardian-5.jpg INmusic_SoundGuardian-6.jpg INmusic_SoundGuardian-7.jpg

INmusic_SoundGuardian-8.jpg INmusic_SoundGuardian-9.jpg