Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nutini2Glazbenik koji je otočkoj publici itekako poznat, Paolo Nutini, došao je i do naših krajeva kako bi predstavio svoj specifičan pristup popularnog glazbi.

Prije nastupa se dosta pričalo o njemu, bilo je mnogo znatiželjnika koji su ga htjeli čuti uživo, no bilo je i puno djevojaka koje su ga proglasile najzgodnijim frajerom ovogodišnjeg INmusica. Osobno, nije moj tip, Frank Turner koji je nastupio prije njega je veći frajer. Ženska posla na stranu, no upravo su žene te koje su s prvim taktovima njegove glazbe naprosto pomahnitalo počele trčati prema glavnoj bini čiji se prostor u sekundi popunio jako velikim brojem ljudi. Usudim se reći da je njegov nastup pratilo samo nešto malo manje ekipe nego headlinera dana, grupe Franz Ferdinand i Sparks. Nutini1Produkcija je bila na zavidnoj razini, ogroman video zid s animacijama koje su pratile tematike pjesme i veliki bend s vrhunskim glazbenicima bili su dovoljni za potpuni audio-vizualni doživljaj te večeri. Paolo je, osim stasom, osvajao specifičnim vokalom, bojom koja u sebi nosi određenu emocionalnu dubinu s dozom melankolije. Poseban je naglasak stavljen na tom emotivnom pristupu koji drži cijeli šou kompaktnim i daje mu dodatnu dozu kvalitete. Tako uspjeva proširiti energiju publici u kojoj je bilo dosta fanova, no riječi su hvale stizale sa svih strana, oduševio je i usputne slušatelje koji će, sigurna sam, malo bolje stražiti njegov katalog koji se sastoji od tri albuma. Paolo NutiniZanimljiva je činjenica kako je izjavio da od šesnaeste godine svaki dan puši travu, bilo to istina ili ne, ali neka chill vibra prožima se prostorom i unosi mir u slušatelja dok s mu s druge strane daje tonu energije i poleta za dalje.
Premda možda na ovim prostorima nije toliko poznat, njegov će nastup biti dugo prepričavan. Priča se da je bio bolji čak i od FFS-a, a ja se osobno mogu s tim složiti. Poseban je i drugačiji od drugih, pravo osvježenje u glazbenom obliku.