Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

LisinskiJedan od najuglednijih, najboljih svjetskih simfonijskih orkestra, Berlinski simfoničari upotpunili su još jednu večer programa "Lisinski subotom". Pridužio im se ruski pijanist Aleksej Volodin koji je virtuozno i izratito emotivno prenio stvaralaštvo glazbenog velikana.

Pod ravnanjem Liora Shambadala i uz gromoglasan pozdravljajući aplauz publike prvi su dio koncerta posvetili izvedbi "Carskog koncerta" koji je te večeri izveden s velikom dozom poštovanja, odmjereno, no opet svečano i dovoljno poletno kako bi se istaknula profesionalnost izvedbe solista koji je naprosto oduševljavao svojim umijećem dok je samouvjereno izvodio svoje dionice. LisinskiBeethovenov posebni izračaj, skladatelj na prijelazu dva velika razdoblja, savršen je odabir kod spoja ovih glazbenika. Njemačka preciznost zajedno s ruskom emocijom, odnosno pravilnost klasicizma i burni romantičarski duh spojili su se u kvaliteti vrhunskih interpretatora.
Drugi dio koncerta obilježila je izvedba "Eroice", poznatog Beethovonog djela, odi Napoleonu kojeg je štovao, da bi se na kraju ipak razočarao u njega. Uzburkanost emocija, oscilacija između četiri stavaka, bilo da se radi o njihovoj strukturi, trajanju ili temi čini ovo djelo fantastičnim i uistinu vrijednim štovanja.
Nakon gromoglasnog aplauza i ovacija publike, Simfoničari su oduševili izvedbom uvertirom Mozartove opere "Figarov pir". Kvalitetan koncert koji se nije smjelo propustiti.