Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu 24.2.2024. negdje oko 20:45, u Tvornici kulture započeo je drugi od tri rasprodana koncerta Matije Cveka. Pjevač je otvorio koncert s pjesmom „Na pola puta“, jednom od pjesama s njegovog novog, aktualnog albuma „Vile se ovdje igraju“. Nakon pozdrava publici uslijedile su uglavnom i ostale, mogli bi reći laganije, pjesme s ranije spomenutog albuma.

Od samog početka koncerta moglo se vidjeti koliko pjevač uživa na sceni. Od plesa, komunikacije s bendom i pratećim vokalima, te nadasve odličnom interpretacijom pjesama. Čime je pokazao koliko je željan prezentirati svoje pjesme uživo svojoj publici.

Ne može se ne primijetiti koliki trud je uložen u produkciju. Od razglasa, rasvjete do možda jedne od najboljih pozornice koje su viđene u Tvornici kulture.

mc

Jako dobro osmišljena rasvjeta prilagođena zasebno svakoj pjesmi, čime je sam doživljaj koncerta bio potpuniji i dinamičniji.

Pjevač je pomno složio set listu. Tako su se tu našli blok laganijih pjesama, pa dinamičnih i plesnih. Od akustičnih blokova, do pjesama uz klavirsku pratnju. Od novih, možda još ne toliko poznatih pjesama, do hitova. Za svakoga po nešto.

Sredinom koncerta krenuli su i gosti. Prvi od njih koji mu se pridružio na sceni je producent Ivan Pešut, uz čiju pratnju na gitari je izveo pjesmu „Znat će kralj“. Pjesma koja je nastala tijekom jednog druženja u gluho doba noći.

20240224 DSC 3112 1 result

Drugi gost večeri bio je Marko Tolja. Matija ga je najavio kao pjevača koji po njemu ima najljepši glas na ovim prostorima, te čovjeka sa odličnim stilom odijevanja. Marko i Matija su zajedno otpjevali Oliverovu pjesmu „Ključ života“, koju je Marko posvetio Matiji, uskoro budućem ocu, te ga je na vrlo komičan i simpatičan način pokušao uplašiti zbog ono što ga čeka kao oca i glazbenika. Tolja je potom, po Matijinoj želji, izveo još i svoju pjesmu „Putujem“.

Povratkom Cveka na scenu uslijedio je i življi dio večeri u kojem su bile izvedene pjesme „Drama“, „Džejms Bond“, „Generacija“, te „Ja bi preživio“ (Dine Dvornika) koje su dodatno podigle atmosferu i publikom prepunu Tvornicu potaknuli na ples.

20240224 DSC 3247 1 result

Kako bi malo primirio publiku i stvorio uvjete za nadolazećeg novog gosta, pjevač je izveo svoj aktualni singl „Na jastuku“.

Slijedeći gost večeri, kojeg je Matija Cvek opisao kao mladića nevjerojatnog glasa za jednog 19-godišnjaka, bio je Sergej Božić, natjecatelj netom završenog glazbenog showa „The Voice“, s kojim je pjevač izveo pjesmu „If I aint got you“. Nakon što se Sergej zahvalio bendu i izrazio veliku zahvalnost Matiji što mu je pružio priliku sudjelovati ovom koncertu, otpjevao je pjesmu „Trešnje“ u posebnom aranžmanu, koja ga je između ostalog i proslavila u ranije spomenutom showu.

20240224 DSC 3235 1 result

Nakon toga na scenu se ponovo vraća Matija i koristi priliku da predstavi svoj dugogodišnji prateći benda „The Funkenstein“. Tom prilikom pjevač je naglasio kako ni on, niti itko od članova benda nije očekivao ovakvu slavu kakvu trenutno žive, već su mislili da će cijeli život svirati isključivo gaže.

U zadnjem dijelu koncerta Cvek je izveo svoje najveće stare i nove hitove „Ptice“, „Pola sunca“, „Trebaš li me“, „Visine“ te „Kraj Save“, koje je publika uglas pjevala i pratila pjevača od prve do zadnje note. Tijekom izvedbi duet pjesama „Pola sunca“ i „Trebaš li me“ pridružile su me se redom njegovi prateći vokali, Mihaela Karla Palić i Martina Radić, koje je publika uzvicima i velikim pljeskom posebno nagradila.

20240224 DSC 3062 1 result

Nakon više od dva sata, uz klavirsku pratnju, pjevač je koncert priveo kraju s njemu trenutno najdražom pjesmom, koju je i sam napisao - „Zalazak“.

Matija Cvek je ovim nizom koncerata dokazao da je trenutno jedan od vodećih muških pop vokala Hrvatske, a s pjesmama s novog albuma i hit pjesmom „Pola sunca“ koju izvodi u duetu s Marijom Šerifović, definitivno nastavlja osvajati ljestvice, nagrade, te publiku u Hrvatskoj i, kako se to u zadnje vrijeme volim reći, u regiji.

Setlista:

Na pola puta
Ne moram ni ja
Volim
Hvala
D pjesma
Plaža
Golo tijelo
Nasloni se
Praviš me ludim
Probudi se
Blizu
Znat će kralj
Vile
Potraži me u jeseni

Tolja:
Ključ života
Putujem
Drama
Džejms Bond
Generacija
Ja bi preživio
Na jastuku

Sergej:
If I aint got you
Trešnja
Ptice
Pola sunca
Trebaš li me
Visine
Kraj Save
ZalazakIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici