Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Iako je prošlo samo deset mjeseci od kako sam bio na zadnjem koncertu Tihomira Pop Asanovića u Petom Kupeu jedva sam dočekao ovaj sinoćnji koji se održao u Tvornici. Iako je pred svima nama bila vrlo hladna noć, duboko sam uvjeren da je krov Tvornice u potpunosti bio suh i da se s cijele površine pušila sva ona toplina koju su nam odašiljali tijekom dvosatnog nastupa Pop i njegov novi "glazbeni kombinat", kojeg čine: Stela Šmit (vokal), Martin Šac (gitara), Davor Črnigoj (bas), Antun Profeta (bubnjevi), Kristijan Tipura (konge) i Amir Gwirtzman (saksofon i flauta).

Na koncerte odlazim već duže vrijeme da tako kažem ciljano, jer moja godišnja cifra mi pokazuje da ne mogu baš furati na svaki, ali kada nešto odaberem, tada je to i nema dalje! Naravno, moj odlazak uvjetovan je da to bude ono što me zanima, da je to nekako moj gušt i da je to - to!

pop

Sinoć je u Tvornici Tihomir Pop Asanović sa svojim šesteročlanim bendom, ili kako ga Pop voli zvati "glazbeni kombinat", doslovno razvalio i ponovo pokazao što može nazočnoj publici učiniti sjajna glazbena ekipa, koja doslovno razvaljuje publiku svojom "full funkiranom svirkom". Tvornica se tresla od nevjerojatnog i stalnog "groovea" publika je konstantnom podrškom i nevjerojatnim "feedbackom" glazbenicima davala onaj stalni "vjetar u leđa" i ta se sinergija sudarala i na trenutke se činilo da će sve eksplodirati, da će sve oko ovog impresivnog sounda što nam dolazi s "stagea" doslovno razletjeti u bezbrojne šarene, prekrasne note koje potom samo lagano padaju po svima nama. Što to znači? To znači da je klubom odzvanjala izvrsna "mjuza", a svi nazočni nisu prestajali pjevati, plesati i jednostavno uživati.

pop solo

Ono što je posebno važno je činjenica, koja me itekako oduševljava to je da je Tvornica u nekih 95% bila ispunjena mladima, a da je nas "glavobijelih" bilo ipak u manjem broju. Nadalje, vrlo je bitno da nije bilo ama baš nikakvih problema i da smo svi zajedno uživali, te da je fokus svih bio samo na glazbi, na svoj onoj silnoj energiji koja nam je odašiljana sa "stagea".

Možda je najbitnije da se sva ta sinoćnja glazbena furka koju su nam priredili Tihomir Pop Asanović i njegov glazbeni kombinat je nešto što se dosta rijetko može osjetiti i čuti, a radi se da ta i takva glazba nosi predznak ljudskosti, nosi u sebi normalu koja snažno djeluje na sve druge. Što to znači? Ako ste normalan čovjek, ako ste ljudsko biće, koje bez obzira na sve  te stvari od kojih nitko ne bježi, niti ih poriče djelujete pristupačno, toplo i prisno, onda je to veliki plus za vašu osobnost. Sve to se ogleda u samom bendu, naime cijela ekipa doista potpuno predano i iskreno "pušu u isti rog" što na "stageu" zvuči i djeluje u najmanju ruku impresivno. Da, bend je pun osobnosti, no... svi su doista sjajni glazbenici, koji uživaju svirati s "Popom". Kako je on sam rekao da je možda najstariji u klubu (jer je 16.studenog napunio 75. godina života) i da mu odlična mlada pjevačica Stela Šmit, komotno može biti unuka!

Stela i Šac

Svakako bih želio apostrofirati uigranu ritam sekciju, koja je tijekom cijelog koncerta filala odličan "groove". Oni su Davor Črnigoj na bas gitari i Antun Profeta na bubnjevma, a njima se ovaj puta pridružuje na kongama nevjerojatno razigrani i ufurani Kristijan Tipura. Jednako tako svi smo apsolutni uživali u svirci osebujnog Martina Šaca čija je gitara itekako razvaljivala ama baš sve! Puhačke instrumente, koji su odavali kompletnu muzičku sliku "brass" sekcije i mene se osobito dojmila njegova svirka flaute i saxa, on je Izraelac Amir Gwirtzman, nevjerojatni glazbenik koji s toliko "feelinga" doslovno lomi sve pred sobom. Jasno je k'o dan Tihomir Pop Asanović uvijek radi s vrhunskim glazbenicima, gdje nema muljanja, gdje nema skrivanja ... tako da ovaj bend doista vrlo impresivnom svirkom stvaraju punu i koloritnu glazbenu kulisu u kojoj nas onda svojim Hammondom Tihomir Pop Asanović svako malo časti, kako svojim solažama, tako i kompletnom svirkom. Ono što je posebno važno da svi glazbenici dobili su i dobivaju dovoljno prostora da pokažu svoje instrumentalno umijeće. Što oni itekako znalački koriste. Naravno, to je moguće samo ako imate velikog bend lidera, koji nema nikakvih problema sa svojom osobnošću i egom. Svi zajedno doista zvuče moćno.

ritam sekcija

Sinoć raspjevana i rasplesana Tvornica doslovno je prštila pozitivom i nakon i više od dva sata sjajne svirke sve je bilo gotovo. Vjerujem da su ponovo svi napuštali Tvornicu zadovoljni i " full" ispunjeni. I opet, nije li to glavna svrha svega ovoga. Nema nikakve dvojbe to je to!

Ovo je samo još jedan dokaz da na "staru gardu" valja računati dokle god oni to budu mogli i htjeli raditi. Publike na svu sreću ima dovoljno!
I zato OPET jedva čekam neki novi koncert jer vrijedi ponovo osjetiti taj "groove & feeling" !

Setlista

1.Sand Deep
2.Slobodna žena
3.Dođi drugi put
4.Male stvari
5.Poruka
6. Skakavac
7.Za tvoj rođendan
8.Disneyland
9.Gledaš u mene
10. Berlin I
11.Letim
12.Kao Lucy
13.Femme Fatale
14.Domovino moja
15.Ludo momče Makedonče
16.Od pakla do raja
17.Mali crni brat
18.Express Novi Sad
19.Noć u klubu
20. Majko zemljo
Bis: mix Majko zemljo i Mali crni brat

Yours,
Mladen Lončar - Mike

AMIR i Mike2

Stela Mike

IzvještajiAvalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour