Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uoči prve godišnjice smrti Massima Savića, na inicijativu supruge pokojnog pjevača, gđe. Eni Kondić, sinoć je u prepunoj Laubi u Zagrebu održan veliki koncert pod nazivom "Za Massima - Mali krug velikih ljudi". Gđa. Eni je za ovu priliku angažirala pjevačeve prijatelje i kolege, a ovim koncertom željela je odati počast Massimu, njegovom umjetničkom radu, te se zahvaliti publici koja ga je voljela i štovala dugi niz godina.

Bruno Urlić, Massimov violinist, u najavi koncerta je rekao: „Ideju o projektu Massimo u Laubi saznao sam direktno ‘u facu’ od Eni i moram priznati da, koliko god da sam znao da se to mora dogoditi prije ili kasnije, ipak sam bio u malom šoku. Od trena kad je informacija procirkulirala među nama, siguran sam da niti jedna osoba u cijelom lancu nije dvojila želi li se pridružiti ovoj ideji. Sama želja i blagoslov Massimove obitelji bili su dovoljni da se ova priča zakotrlja, a mi ćemo morati stisnuti zube, obrisati koju suzu, progutati puno knedli i pokušati se opet smijati na bini, baš kao da je on tu s nama i kao da nam još uvijek daje one male profinjene savjete kako biti bolji i dostojniji svog poziva“.

m

Njegove najveće hitove, zajedno s publikom, otpjevali su njegovi dragi prijatelji, kolege i pjevači koje je Massimo posebno volio i cijenio: Nina Badrić, Vanna, Sergej Ćetković, Dino Jelusić, Matija Cvek, Meritas te Ivan Dečak. Uz spomenute pjevače na koncertu je nastupio Massimov bend u sastavu Ivan Pešut, Marko Matošević, Gojko Tomljanović, Boris Popov, Alen Svetopetrić i Bruno Urlić, te Bruno Kovačić i Igor Geržina.
Na koncertu je trebao nastupati i Neno Belan, ali je zbog temperature izostao s istog.

Osim njih koncertu je prisustvovala i sama supruga pokojnog Massima.

Podsjećamo, Massimo nas je napustio 23. prosinca prošle godine. Preminuo je u Zagrebu u dobi od 60 godina. Vijest o njegovom odlasku šokirala je Hrvatsku i regiju, s obzirom na to da javnost nije znala da se Massimo borio s razarajućom bolešću.

20231115 DSC 1944 result

Massimo je imao impresivnu karijeru. Više je puta nagrađen Porinom, a okušao se i kao mentor, odnosno član žirija u pjevačkim showovima.
U studenom prošle godine održao je svoj zadnji koncert u Areni Zagreb koji će mnogi pamtiti i kao krunu njegove karijere.

Setlista za koncert u Laubi temeljena je upravo na setlisti pjesama na spomenutom koncertu.

Nakon uvodnih instrumentalnih izvedbi Massimovog benda, uz pjevanje dobro raspoložene publike svih generacija, na pozornici se pojavio voditeljski dvojac: Tatjana Jurić i Saša Ismailovski, Massimov dugogodišnji pijanist.

Tatjana je između ostalog u pozdravu publici rekla: "Mi ćemo svi pokušati biti Massimov mali krug velikih ljudi. Večer je puna emocija. Vjerujem da Massimo sve čuje i da će ovo biti prekrasna večer".

20231115 DSC 2657 result

Potom su na pozornici redom nastupali Dino, Matija, Meritas, Sergej, Vanna i Nina. Kod svih izvođača bilo je vidljivo s kojim poštovanjem izvode pjesme koje je za njih gđa Eni odabrala. Svojim izvedbama još jednom su oživjeti sjećanje na tog velikog umjetnika. Većina izvođača su imali potrebu tijekom svojih izvedbi uključiti i publiku i time vjernim poklonicima Massimove ostavštine omogućiti da i oni daju svoj doprinos ovom koncertu sjećanja.

Pjevačku večer zatvorio je jedan od najbližih pjevačkih Massimovih suradnika i prijatelja, Ivan Dečak. "Vi večeras uopće niste mali krug, vi ste veliki krug velikih ljudi. Hvala svim mojim kolegama koji su došli slaviti prekrasnog prijatelja." - rekao je drhtavim glasom i zapjevao "Mali krug velikih ljudi".

20231115 DSC 2709 result

Potom se violinist iz benda, Bruno Urlić, zahvalio pjevačevoj supruzi, nakon čega je Massimov bend izveo instrumentalnu izvedbu još nekoliko pjesama koje su dodatno rastužile i raznježile raspjevanu publiku.

Nakon sata i pol koncert je završio isječkom s Massimovog posljednjeg koncerta u Areni, a publika nije mogla zadržati suze, nakon Massimovog posljednjeg naklona i zahvale publici.

Setlista:

I. MEDLEY INDIJA - ZAMISLI - TIŠINA (BAND + IGOR GERŽINA)
1. SJAJ U TAMI (DINO JELUSIĆ)
2. JEDAN DAN LJUBAVI (DINO JELUSIĆ)
3. NEKA TI PLOVE BRODOVI (MATIJA CVEK)
4. KLADIM SE NA NAS (MATIJA CVEK)
5. ODJEDNOM TI (MERITAS)
6. NISAM SPREMAN (SERGEJ ĆETKOVIĆ)
7. SRETAN PUT (VANNA)
8. IZ JEDNOG POGLEDA (VANNA)
9. SUZE NAM STALE NA PUT (NINA BADRIĆ)
10. STRANAC U NOĆI (NINA BADRIĆ & SERGEJ ĆETKOVIĆ)
11. ZAR VIŠE NEMA NAS (MATIJA CVEK & ANITA + IGOR GERŽINA)
12. NAMA SE NIKUD NE ŽURI (IVAN DEČAK)
13. MALI KRUG VELIKIH LJUDI (IVAN DEČAK + IGOR GERŽINA)
II. MEDLEY DODIRNI ME SLUČAJNO - SAMO JEDAN DAN - RAZLOG (BAND + IGOR GERŽINA)

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski