Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Četvrti od pet koncerta Pipsa u Saxu je održan sinoć. Moja očekivanja je bila da će biti malo umorni, obzirom na to da su im prva tri dana svirke trajale preko dva sata. No, apsolutno i jako sam bila u krivu.

Sax se napunio već nešto  prije 21h, ekipa je brujala i cugala, lagano se ljuljali uz muziku koja je svirala kao podloga dok ne počne koncert. Ponavljam, s razlogom, ovo je četvrti dan zaredom da Pipsi pune klub Sax. Na stage su došli točno u 21:30, a ovacije su odmah krenule. Bend je krenuo s već sada poznatom listom pjesama u možda malo drugačijem poretku - naravno sa zadnjeg albuma "Vesna". Vrlo dobro prihvaćene stvari od ekipe, no moram i sama priznati da je i meni prilično dobro sjeo čitav album. "Većinom", "Pariz" , "Netko", "SSND" i "Vesna", dakle sve što su odsvirali sa zadnjeg albuma je bilo popraćeno pjevanjem i ovacijama.

pips

Pipsi su od prve minute izgledali kao da im je ovo prvi koncert, energični, veseli, odlični! Krenulo je lagano vraćanje u prošlost i put prema starim vrlo poznatim hitovima što je samo ekipu dizalo sve više i više. U Saxu je postalo pakleno vruće, no nitko nije odlazio, nitko se nije bunio. Svi su složno pratili bend, pjevali, pljeskali i dobro se zabavljali. "Ljubav" je otpjevala Lucija, kćer, kao i proteklih dana i djevojka stvarno "ubija". Jedan poseban tih je dala toj pjesmi, jedno novo ruho, no i to je bilo prihvaćeno, iako je nešto drugačija verzija od originala.

Pipsi 1 of 1 54 result

Kako su nas Pipsi vraćali u prošlost sa pjesmama, tako su se i fanovi sve više nabrijavali pa je većinu drugog djela koncerta orilo Saxom pjevanje publike. Pipsi su to prihvatili i jako dobro održali taj odnos koji je svima nama potreban. Da izvođači primijete koliko nam znači i koliko nam je dobro. Samim time su i oni još bolji. Vrijeme je brzo prolazilo, bližio se kraj i naravno bis koji je samo natjerao ekipu da traži još i još. Što reći kada na bis krene "Mala fufica", "Poštar lakog sna" i "Malena" ? Hoćemo još! I dobili smo još, "Gume na kotačima","Na putu prema dole" i za kraj gromoglasno pjevanje ekipe "Nogomet". Bend se zahvalio, a vjerujem da su i svi ostali bili zahvalni imati priliku poslušati 2:10h koncerta prepunog energije. Meni je nedostajala "Ljeto 85", no, to nije zamjerka, nego samo moja želja. Na kraju, što reći, četvrti koncert, a Pipsi aktivni i žestoki kao da je prvi, ekipa nabrijana, raspjevana i vesela, atmosfera užarena i figurativno i literarno. Vjerujem da će i danas, za one koji su ulovili karte, biti jedna odlična koncertna noć. Svaka čast Pipsima, moj naklon za energiju i odličan koncert. 

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski