Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

MUSIC & STARS donio nam je nezaboravan glazbeni doživljaj, koncert Nene Belana & Fiumensa, i to u povijesnom dragulju grada Zaprešića, u Novim Dvorima, u zelenom perivoju dvorca bana Josipa Jelačića, koji se u večernjim satima pretvara u veličanstvenu pozornicu pod okriljem zvijezda.

Koncert je započeo pjesmom “A gdje si ti”, nakon koje je uslijedio Belanov pozdrav publici, kada je naglasio kako mu je ovo prvi put da boravi u ovom perivoju i da je oduševljen njegovom ljepotom, nakon čega je uslijedila pjesma “Plešem ispod oblaka”.

Belan je potom najavio da nakon prve dvije pjesme kreće s hitovima, iako, po meni, i uvodne dvije spadaju među iste.
Uslijedile su pjesme: “Pričaj mi o ljubavi”, “Dani ljubavi”, “Rock galama”, “Zvuci ulice” koje su raplesale mnogobrojnu publiku. Publiku je od samog početka koncerta do njegovog kraja, pjevala u glas sve pjesme s izvođačem i bendom. Tu suradnju potvrdila je pjesma “Ivona”, koja je dodatno zagrijala razdraganu publiku.

Belan je potom najavio povratak u 60-e s pjesmom “Jagode i čokolada”, nakon koje je najavio set sentimentalnih pjesama, “Vino noći” i “Rijeka snova”.

Slijedio je Belanov pozdrav Massimu “koji nas je napustio prije nekoliko mjeseci i koji nas gleda odozgo”, uz veliki hit “Zar više nema nas”.

Tijekom koncerta Belan je redom predstavljao članove Fiumense, sastav riječkih glazbenika Lea Rumora, Olju Dešića i Vedrana Križana, s kojima kantautor, surađuje već 26 godina. Tom prilikom je naglasio kako će nas “gnjaviti” još 26 godina, te najavio klasik – “Stojin na kantunu”.

Uslijedila je najava bloka pjesama, kako je pjevač rekao “A sad je vrijeme za feštu!”, u sklopu kojeg su izvedeni hitovi “Ka’vanna”, “Beat na moru”, te “Ella ee”.

Pjevač se potom obratio publici: “Idemo napraviti jedan eksperiment. Prvo ću ja nešto otpjevati, a onda ćete vi ponoviti to isto za mnom”, nakon čega je ponovljen refren “Ella ee” s publikom.
Potom je dodao: “Nije loše. Znate da sviram od sjevera do juga, po cijeloj Hrvatskoj. Priča se da Zaprešić to može i bolje. Idemo ponoviti to glasnije.” I zbilja. Natjerao je publiku na još bolju izvedbu.

20230911 20230911 DSC 0081Nastavio je s pitanjem: “Ima li tu među vama zaljubljenih? Neka dignu ruke oni koji jesu. Opa, koliko vas ima. Nisam toliko ruku očekivao. Za vas sve pjesma “Ludo zaljubljen”. ”
Nakon toga su slijedile pjesme “Jube moj znaj”, “Sunčan dan”, “Ja volim je”.

Koncert se bližio kraju te se pjevač odlučio zahvaliti publici: “A sada sviramo i pjevamo po željama. Da čujem!”
Publika je tražila: “Oceani ljubavi”, “Ponoćna zvona”, kada su se na pozornici prigušila svijetla, a publika mobitelima osvijetlila perivoj ispred dvorca, te “Dotakni me usnama”.

“Što reći na kraju. Stvarno sam uživao večeras. Život čine sretnim male stvari. Stoga za kraj pjesma “Ulicama grada (Pjesma sreće)”” dodao je na kraju pjevač.

Time je koncert od 2 sata i 15ak minuta privedem kraju.


20230911 20230911 DSC 0747 1Belan je iskoristio priliku i u par navrata pozvao zaprešićku publiku da mu se pridrži u zagrebačkoj Areni za godinu i pol, na Dan žena - subota 8.3.2025. gdje će slaviti 40 godina karijere.
Slijedio je bis s pjesmom “Bambina”, nakon čega su uz velike ovacije publike, Neno Belan & Fiumensi, napustili pozornicu.Nasumični izvođač

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski