Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije tri godine, britanske rock dark legende The Mission morali su prekinuti svoju turneju “United European Party 2020” zbog pandemije COVID19. Nakon poprilično peripetija oko novog datuma, konačno su sinoć izašli na binu zagrebačkog kluba Boogaloo u sklopu nove turneje nazvane “Deja Vu”.

Kao i kod drugih bendova nastalih u 80-tima, sada u 20-tima idućeg stoljeća, snaga glasa i razina energije izvornih članova tema su među obožavateljima. Phantasmagoria, predgrupa koja se podrazumijeva za darkerske nastupe, tek je nešto starija. Zanimljivost ovog nastupa je i to što su uz frontmena Waynea Hussyja sinoć u Boogaloou nastupili i originalni članovi - basist Craig Adams te gitarist Simmon Hinkler.

tm

Već tijekom nastupa Phantasmagorije okupio se popriličan broj štovatelja, a grupa ih je nagradila light showom i uvjerljivim, opuštenim nastupom. Nakon Tomijevog nastupa i nakon izlaska Missiona i prvih stihova “Beyond the pale” vidjelo se da pjevači oba benda dijele zavidnu snagu glasa. Čak toliko da bih rekla da bi Missioni bolje zvučali da je omjer bubnja i glasa malo više bio u korist glasa.

Tek poneka rečenica kojom se Wayne obraćao publici bila je dovoljna za komunikaciju jer je publika svakom pjesmom bivala sve glasnija i sa “Severinom” je gotovo preuzela pjevanje, no vrhunac je bio “Wasteland” tijekom kojeg se cijela dvorana plesala i pjevala, a ta simbioza benda i publike pretočila se i na sljedeću “Deliverance”.

Općenito, tijekom cijelog koncerta energija s pozornice bila je izjednačena s onom publike i vladalo je izvrsno ozračje, kao da su se prijatelji sreli nakon mnogo godina i iznova “kliknuli”.

PXL 20230509 203748214

Iznenađenje za bend bilo je tijekom drugog bisa kada je nekolicina prijatelja u prvim redovima veći dio trajanja “Tower of strength” jednog među sobom digla na ramena i on je tako stajao predstavljajući“toranj snage”.

Bila je to izvrsna darkerska večer na kojoj se se našli mnogi “jabučari”, a nastavila se u susjednoj dvorani u kojoj je Tomi puštao svoj DJ set, nepogrešivo birajući pjesme, zbog kojih su mnogi ostali puno duže od planiranog, iako je slijedio radni dan, no svi prisutni, čak i ako su zakasnili na posao i bili umorni, sigurno su bili sretni i raspoloženi cijeli dan, jer - isplatilo se čekati tri godine.

Setlista:
Beyond the Pale
Hands Across the Ocean
Serpent's Kiss
Met-Amor-Phosis
Kingdom Come
Severina
Like a Child Again
(Slave to) Lust
Never Again
Butterfly on a Wheel
Wasteland
Deliverance

Bis 1.
Only You & You Alone
Stay With Me
The Crystal Ocean

Bis 2.
Tower of Strength
You'll Never Walk Alone

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome