Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kao i svako AntiValentinovo do sada, i ovo je bilo odlično organizirano, dobri bendovi i ŠČlag na kraju - neponovljivi Let 3. No, idemo od početka.

Nažalost par sati prije koncerta je Marčelo morao otkazati koncert zbog bolesti no, to nije umanjilo zabavu koja je sinoć zapalila Dom spotova. I dalje imamo problem s ekipom koja nikako da prihvati satnicu i dođe na vrijeme. Moje iskreno mišljenje je da bi svi trebali početi na vrijeme, pa svi oni što vani čekaju neka propuste odlične nastupe i ostanu u neznanju.

cn

Dakle, prvi su nastupili odlični Chasing Nord pred malo publike, koja je prepoznala koliko su dobri i dali su sve od sebe da podrže odličan bend. Iako je biti prvi bend u Hrvatskoj uvijek nezahvalno, ovi dečki su odradili odličan posao i uspjeli zvukom dovući još publike u dvoranu. Bend je iz Rijeke, a vokal je Mihael Prošen koji je prije bio lead u bendu Father. Progresivni rock, dio autorskih pjesama i obrada “I Feel You” - Depeche Modea.

Setlista:
Play Restart
I feel You
Shadows
Lo-Hi
Last rain on Earth
Aend now
Remake

Porto Morto 2294 result

Nakon njih na stage dolazi Porto Morto kojii su krenuli sa hitom Kuća i time odmah privukli pažnju. Što zbog vizualnog djela, a i sama pjesma je jedan od njihovih najvećih hitova. Kroz sat vremena svirke napravili su presjek svoje karijere, dobro se zabavili, dozvali još publike i zapravo, atsmofera se počela zagrijavati. Da, satnica se pomaknula zbog otkazivanja Marčela pa je ekipa možda shvatilla da trebaju ući u dvoranu. Na pjesmi "Hodaj" gost im je bio Darko Rundek koji je samom svojom pojavom dobio veliki pljesak i ovacije ekipe. Sve u svemu, Porto Morto je uspio podignuti atmosferu i svi fanovi benda su vjerujem bili zadovoljni nastupom.

Setlista:
Kuća
Kaučsurfing
Ljeto u gradu
Preko Dana
Super ljepilo
Zadnji Dan Zime
Hodaj ft Rundek
Vrati se na Parti /Fatamorgana
Vrijeme za Čilanje FT Stil
Čekam ih

IMG 5592 result

Zagrebački punk bend Mašinko, već dobro poznati, odmah su krenuli žestoko, punkerski i konačno je dvorana bila dovoljno puna da bi se mogla osjetiti energija koja se bildala polako ovaj put, ali bila je blizu prijašnjih Antivalentinova. Mašinko je rasplesao i zagrijao ekipu koja im je bila apsolutni support u svakoj pjesmi. “Kada vjetar kaže stani” i “Kad idemo van” publika je refrene otpjevala u glas s bendom. Završavaju i novi album te su premijerno izveli pjesmu uz najavu: “Ova je za naš grad, jedini Zagreb”.

Setlista:
Pluća
Sretan
Duše
Negoduje
Lopata
Zagreb
Suzavac
Sine
Dolje
Brijuni
Odzvanjala
Vremenu
Birtija
Vjetar
Idemo

IMG 6153 result

ŠČečer na kraju - Let3! Vrhunac svakog Antivalentinova konačno dolaze na pozornicu u odjelima dok svira Intro, a zatim bez riječi kreće " U Rupi Od Smole" uz četveročlanu puhačku sekciju, koja će ih na pojedinim pjesmama pratiti do samog kraja nastupa. Slijedi "Vjeran Pas" i gotovo, svi su na nogama, čitava dvorana gori i pjeva, pive lete po svuda, Letovci sviraju kao i uvijek beskompromisno i odlično. Ne staju, nižu se stvari jedna za drugom i negdje na više od pola koncerta Prlja se oglasi "Hvala! Dobro večer ljudi!" na što se energija i atmosfera podigla za još jednu stepenicu. Komentirati njihovo glazbeno umijeće je suvišno, jer svatko tko zna Let 3 zna da su vrhunski glazbenici koji jako dobro uklapaju provokaciju u svoje pjesme i nastupe. Kakvi su bili jučer, takvi su na svakom koncertu, beskompromisno odlični!

let3 3275 result

Nakon kultne pjesme "Izgubljeni" Letovci su se otišli presvući, a na pozornicu je stigla dobro poznata s Dore Jovanka Broz Titutka sa svojim pratećim plesačicama te zabavaljaju ekipu dok se bend ne vrati. Vraćaju se, dok Jovanka nabrijava publiku sa uzvikom "ŠČ" naravno dolaze u svojim unikatnim uniformama te izvode "Mama ŠČ". Na pozornici vlada prava ludnica, plesači, brass sekcija, Let 3, cijela dvorana ori "Mama kupila traktora" i mislim da nije postajala osoba koja je mirno stajala - osim, ako je, možda, netko bio mrtav pijan pa se nije mogao pomaknuti. Nastavljaju se bezvremenski hitovi i dolazimo do "Dijete u Vremenu" gdje Prlja, ajmo to nazvati, nije mogao doći do glasa jer je ekipa pjevala toliko glasno da nije imalo smisla ih prekidati. Vrh! Nakon još par pjesama uslijedio je službeni kraj i pitanje Prlje koje je Antivalentinovo ove godine, i odgovora 8, dobili smo odgovor: “Na kurcu te nosam”, no svi znamo da nema koncerta bez bisa u kojem je ili "Nafta" ili "Sam u Vodi", dobili smo oboje, a prije toga nas je Mrle počastio sa "Ženu Varam". Sve u svemu, vrhunski koncert, vrhunski Let 3. Iako sam ih gledala bezbroj puta, svaki puta su odlični! Možda je to ipak ljubav, a ne samo karanje! ŠČ!

Setlista:
Into
U rupi od smole
Vjeran pas
999
Kontinentio
Profesor Jakov
Omađijaj me
Ero s onoga svijeta
Riječke pičke
Izgubljeni
Mama ŠČ
Mala soba
Izađi mala
Tazi tazi
Šaban
Drama
Kurcem u čelo

Bis:
Ženu varam
Nafta
Sam u vodi

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje