Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prošlo je već previše godina koliko čekamo Dvojka. Prošlo je i puno godina od nevjerojatnog Andrijinog koncerta u rasprodanom Domu sportova. Ako je tada lakoćom mogao rasprodati Dom sportova, tako je ovu subotu rasprodao i Tvornicu kao od šale.

Inače ovih par subota u studenom i prosincu, Tvornica je uvijek rasprodana. Yem kolektiv organizira trap i rap koncerte koji imaju strašan odaziv publike. Scena piči sto na sat i izgleda da nikad nije bilo bolje. Tako i sâm Vojko V tvrdi. Nekoliko puta tijekom koncerta je ponovio; „Ovo sad je najbolje vrijeme. Ovo sad je zlatno doba!”

vv

Iz široke lepeze splitskih trepera za zagrijavanje je odabran Peki. Naivan i neupućen kakav jesam, pogrešno sam pomislio da će se kao predizvođač pojaviti osobenjak Peki Pele. Kako danas vidim, nisam jedini jer su i na Jutarnjem isto pogrešno zabrijali. Stvarno smo žešće fulali, jer publika je itekako bila otvorena za Pekija zvanog Josip Peka. Taman u vrijeme kad je Olivier Giroud postigao vodeći pogodak za 2:1, Peki pali playback i matrice i kreće bez kompleksa sa svojim izrazito kratim setom od valjda 4 pjesme i, ne znam, 3 gosta. Bore Balboa, Baks, i možda još netko. Nisam siguran. Taman sam spremio mobitel u džep da pogledam Pekija, kadli eto, čovjek je već zgotovio svoj nastup. Po ushitu publike, čini mi se da ga dosta vole i da je izazvao priličan šušur. Drugi put ću pažljivije pratiti na satu.

VojkoV Dragutin Andric 9

Ako predgrupa duže ne može, Vojko V itekako može i ubrzo otvara set s „Ne može” kako, čini mi se, često otvara svoje koncerte. Logično slijede „Mamići” i „Cilit beng” pa svi u publici head bengaju. Na bini mu društvo pravi Zenzo - DJ Vrh i neki lik kojeg zove Dvojko. Malo niži i jednako proćelavi dvojnik koji će mu, nadam se, poslužiti kao maneken za novi album. Priznaje da se malo otegnulo, ali daje nam obećanje da „Dvojko” izlazi početkom iduće godine. Sjajne vijesti!

VojkoV Dragutin Andric 27

Kako je koncert odmicao, tako je i Vojko bio sve bolji i uživljeniji, a publika sve raspoloženija. Gledajući ga na pozornici kako se kreće scenom i kako prezentira to što repa, mislim si, trebao bi ga netko pozvati da odglumi koju ulogu u nekom filmu ili u kazalištu. Vjerujem da bio bio zahvalan glumac. Vidjeli smo to u spotovima a vidi se i u izvedbi uživo. Vojko je broj 1 kao banane na vagi u trgovini. I baš je dobro izveo „Rođendan” u kombinaciji s „Ti si mi u mislima”.

Sredinom koncerta, Vojko uzima kurze pause a mikrofon prepušta novom reperu iz Stenjevca pod radnim imenom Djerko. Vojko V tvrdi da je Djerko budućnost hrvatskog repa. Pratit ćemo.

VojkoV Dragutin Andric 33

Redaju se stihovi Dječaka, Kiše Metaka i Vojka, naivni gelipteri rade sklekove dok se vrti refren Popaja a sve kulminira reprizom „Ne može” u Darude - Sandstorm verziji. Kolektivni skakanac dok Vojko golog torza i s majicom na glavi svima zahvaljuje na dolasku.

Za bis je neočekivano odabran posljednji singl „Saborska penzija” a na stejđu se ukazao baš onaj dječak iz spota u finom uglancanom odjelu. Fućkaš Kralja lavova, Grinča i slične obiteljske kamilice; dajte nam Vojkove prostačke verse za obiteljski izlazak subotom uvečer. I onda još malo za kraj, dvije reprize za obnevidjelu publiku. Nakon onih bildera, dajte neke cure na binu! Malo narodne i malo 90' techna. Dobitna kombinacija za sve tvrde trepere i one koji će to tek postati. Barem dok ne dočekamo Dvojka. Onda slijedi novi val Vrućine. Vojko's on the road again!

- Vojko V setlista -

Ne može
Mamići
Cilit Beng
Zovi čovika
Bauhaus
Na Lovrincu
Moja lipa
Narodna
- improv-
Kako to
TT 33
Pasta Italiana
-
gost Djerko
-
Obama
Rođendan / Ti si mi u mislima
Punjene paprike
Bach
Popaj
Ceca u Parizu
Namazan u Kocki
Ne može / Sandstorm verzija
Penzija
Narodna, jopet
Ne može / Darude Sandstorm repriza



Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski