Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Stjepan Jimmy Stanić, vječiti mladić i šarmer, najbolji je dokaz da su godine tek broj. Vitalan i u odličnoj formi, unatoč svojih „91+“ godina, održao je ove srijede koncert u prepunom Vintage Industrial Baru. Bio je poletan, rasplesan i očekivano šaljiv, a uz Barbaru, društvo na pozornici pravila mu je grupa „The Boys“ - Jura Vrandešić na kontrabasu i Mario Igrec na gitari. U predstavljanju benda, Jimmy je rekao: „Mi smo se sada udružili se i napravit ćemo više nastupa ove godine a možda i druge godine... – Who knows?”

Već samim dolaskom na pozornicu krenuo je sipati šale onako, samo sebi svojstveno, jednostavno, s lakoćom, kao iz rukava. „Pozdravio bih sve prisutne i one koji će to tek postati“, te svojom neposrednošću razdragao publiku.

js

Pjesmom „That's Amore“, lagano, šlagerski uveo je publiku u romantično raspoloženje . Nakon izvedbe naglasio je kako je „Amore, a i more jako važno i tko može bilo bi lijepo da posjeti more.” Nakon toga, dvoranom su zaplovili morski stihovi: „ Mi smo se sreli na moru u carstvu sunca i cvijeća, bila si sva moja sreća, kraljica mog plavog sna...“, tako da je pjesmom „Sanjaj Marelo dotakao sva srca ženske publike.

Sljedeća ljubavna pjesma „Chella lla'” koju u originalu izvodi Renato Carosone, unijela je u Vintage 'štih' talijanske canzone. Simpatična je bila izvedba pjesme „Mimi“ koja govori o dvjema ljubavima, „on i ona” i „ona i fine štrudlice”. Pritom je Jimmy objasnio i kako je nastala pjesma. „Jedne godine upoznal sam jednu djevojku koja je volila papati. Ne mrete reći da je predebela pa sam napisal jednu pesmu pa je to lakše prošlo. A onda me Mimi poslušala pa je prešla na pršut i kobase...”

IMG 3910

Cijeli koncert bio je prožet miksom raznih stilova i žanrova iz njegova bogatoga opusa, od šlagera, countryja, preko jazza, swinga. Vjerujem da iz velike ponude pjesama nije mogao odabrati koje bi izveo. Hitovi su se redali, a publika je pjevala svaku pjesmu. Nije bilo izvedbe u kojoj se nisu znale riječi, pri kojoj se nije plesao, pljeskalo i naravno, po potrebi, smijalo.

Mario Igrec je potaknuo Jimmija da ispriča kako je dobio nadimak. „Kada sam bio mali mama je mislila da će biti curica, kad sam se rodil, mama me zvala Mimi. Ja sam bil najmlađi od nas tri brata, mama me, kao malu mazu, zvala Mimi. Onda je moj stariji brat rekel: kakav Mimi, to je žensko ime? To je vreme kad je bilo popularno ići u kino. Gledali smo kaubojske filmove. Jedan lik se zval Jimmy. Tak sam ja postal Jimmy...“

Jimmy je nasmijavao publiku prisjećajući se kako je tražio angažmane po Kölnu ili Hamburgu, pri čemu je tvrdio da je radio u jednom tišljarskom obrtu gdje je pokazao svoje savršeno znanje hoblanja ali je ipak dobio otkaz jer se to nije svidjelo gazdaričinom mužu.

IMG 3969

Nakon otpjevane dobro svima znane Kobile Suzi, na pozornici mu se pridružila njegova Barbara. Zajedno su izveli skeč u kojem je ona bila novinarka i ispitivala ga razna „škakljiva „ pitanje vezano uz potenciju i različite pilule i praškove namijenjene održavanju iste. „Suzi, dođi... Tu sam u Vintageu”, šalio se onako uvijek ozbiljan a duhoviti Jimmy.

S Barbarom je zajedno odpjevao „Dimnjačara”, pjesmu „Smoky” i „Noćas”, legendarnu pjesmu iz filma „Tko pjeva zlo ne misli“.

Kako se bližio kraj koncerta, počastio nas je pjesmom „Prolazi sve”. I doista, ljubav Jimmiya i vjerne publike sigurno neće proći. Čekat ćemo novi koncert koji će biti još ove godine a i iduće, kako je najavljeno na početku koncerta.

Publika se izborila i za jedan bis i pjesmu „Besame mucho”. Eto, na kraju, prepuni Vintage je još jednom dokazao. I mi Tebe puno ljubimo, Stjepane Jimmy Staniću, što ćemo Ti dokazati kad bude nove prilike.

Setlista

That's Amore
Sanjaj Marelo
Chella lla'
Mimi
Moja kobila Suzi
Dimnjačar
Smoky
Noćas
Prolazi sve
Mama Inez
All Right, OK, You Win
Bis
Besame mucho

IMG 3931

IMG 3949

IMG 3984

IMG 3997

IMG 3906

IMG 4005

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici