Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Subota navečer, Tvornica ugodno popunjena svim godištima, atmosfera opuštena, izgled pozornice odvodi nas u kućni studio nekog benda, iščekuje se koncert Macy Gray, uvodni taktovi obećavaju groovie večer… na pozornicu izlazi diva… otvara s I'm So Glad You're Here…

Dragutin Andric Macy Gray 2

Ustvari, diva je tek data zakoračila na pozornicu, a bend je uveo u koncert svojom solo stvari. I napisat ću odmah da sam više očekivao od ovog koncerta. Amplitude u kvaliteti bile su ekstremne, no kad se podvuče crta jasno je da je prvi dio koncerta bio bolji od njegove druge polovice. Setlista koju sam prije koncerta provjerio obećavala je ubojit koncert, a na kraju je sve ispalo mlako. Obrade koje je Macy servirala bile su tek mlako podgrijano jelo, a osvrćući se oko sebe nije bila rijetkost primijetiti kako se publika dosađuje, priča i zijeva. U mirnijim/tišim dijelovima koncerta žamor publike bio je iritantan. S druge strane, singlovi kojima je harala listama bili su vrhunci koncerta.

mg

Ista stvar je i s bendom i njihovom solažama. Onoliko koliko je bubnjar razvalio, toliko je basista ugnjavio. I opet, reakcija publike je sve rekla. Solažu basiste, barem onu prvu, jedva da je netko primijetio dok je solo na bubnjevima izazvao salve oduševljenja. A nije da se na basu ne može virtuozno solirati. Da prizovem u sjećanje koncert Santane u Domu sportova 1998. i bas solo koji je naprosto eksplodirao.

Dragutin Andric Macy Gray 35

Macy je u dva navrata odlazila s bine, a svako toliko okretala publici leđa kako bi uzela osvježenje. Neki oko mene su komentirali kako nije te večeri bila skroz čiste glave, a možda tek nije bila cijelo vrijeme najbolje raspoložena. Možda nije bila skroz njezina večer. Nećemo joj to pretjerano uzeti za zlo jer koncert ipak nije bio totalni promašaj. Čvrsta trojka i nije tako loša ocjena. A i ne treba biti previše kritičan jer ipak je Macy zvijezda koja je odana Zagrebu i zagrebačkoj publici i često mu/joj se vraća.

IzvještajiDamir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari