Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Subota navečer, Tvornica ugodno popunjena svim godištima, atmosfera opuštena, izgled pozornice odvodi nas u kućni studio nekog benda, iščekuje se koncert Macy Gray, uvodni taktovi obećavaju groovie večer… na pozornicu izlazi diva… otvara s I'm So Glad You're Here…

Dragutin Andric Macy Gray 2

Ustvari, diva je tek data zakoračila na pozornicu, a bend je uveo u koncert svojom solo stvari. I napisat ću odmah da sam više očekivao od ovog koncerta. Amplitude u kvaliteti bile su ekstremne, no kad se podvuče crta jasno je da je prvi dio koncerta bio bolji od njegove druge polovice. Setlista koju sam prije koncerta provjerio obećavala je ubojit koncert, a na kraju je sve ispalo mlako. Obrade koje je Macy servirala bile su tek mlako podgrijano jelo, a osvrćući se oko sebe nije bila rijetkost primijetiti kako se publika dosađuje, priča i zijeva. U mirnijim/tišim dijelovima koncerta žamor publike bio je iritantan. S druge strane, singlovi kojima je harala listama bili su vrhunci koncerta.

mg

Ista stvar je i s bendom i njihovom solažama. Onoliko koliko je bubnjar razvalio, toliko je basista ugnjavio. I opet, reakcija publike je sve rekla. Solažu basiste, barem onu prvu, jedva da je netko primijetio dok je solo na bubnjevima izazvao salve oduševljenja. A nije da se na basu ne može virtuozno solirati. Da prizovem u sjećanje koncert Santane u Domu sportova 1998. i bas solo koji je naprosto eksplodirao.

Dragutin Andric Macy Gray 35

Macy je u dva navrata odlazila s bine, a svako toliko okretala publici leđa kako bi uzela osvježenje. Neki oko mene su komentirali kako nije te večeri bila skroz čiste glave, a možda tek nije bila cijelo vrijeme najbolje raspoložena. Možda nije bila skroz njezina večer. Nećemo joj to pretjerano uzeti za zlo jer koncert ipak nije bio totalni promašaj. Čvrsta trojka i nije tako loša ocjena. A i ne treba biti previše kritičan jer ipak je Macy zvijezda koja je odana Zagrebu i zagrebačkoj publici i često mu/joj se vraća.

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici