Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U dvorištu Galerije K2 nastupio je poljski ženski sastav Rosa Vertov. Njihov glazbeni stil bi se najlakše mogao opisati kao dreampop, a one za sebe kažu kako proizvode "disonantne, nemirne kompozicije natopljene melankolijom koje slušatelje šalju u svijet snova". Rosa Vertov svoju verziju dreampopa izvodi uvjerljivo i s puno emocija, svojim se nastupima nametnuo kao trenutno jedan od zanimljivijih nezavisnih bendova u Poljskoj, a sinoć su se predstavili i malobrojnoj, ali probranoj križevačkoj publici (večer prije to su učinili u Močvari).

rv

Bend nastupa od 2015. kada je objavio svoj debitantski EP. Njihov prvi album "Who Would Have Thought?" koji sadrži deset autorskih dream pop pjesama objavljen je 2017. godine. Od tada je nastupao na brojnim festivalima ne samo u rodnoj Poljskoj, već i u Njemačkoj, Ukrajini, Mađarskoj, Češkoj i Južnoj Koreji. Posljednje izdanje Rose Vertov je njihov album "Day In Day Out" iz 2021.

rv

Na križevačkom koncertu predstavile su svoj dosadašnji, sneni opus, a pedeset minutni nastup predstavio nam je talentirane i uigrane poljakinje, čijim se, koliko sanjivivim toliko i, na momente, psihodeličnim, zvukovima nije bilo teško prepustiti. Ambijent dvorišta Galerije K2 i avangardni zvukovi poljskih glazbenica omogućili su nam da tako prepušteni osjetimo dah, primjerice, urbanog Berlina i na tren zamislimo da smo upravo tamo.

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu