Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako je i najavljeno, Samobor Jazz Festival proslavio je svoju punoljetnost uz sjajnu glazbu i izvođače. Uz nesebičan angažman i entuzijazam organizatora, Gradske glazbe Samobor, festival svojim kontinuiranim djelovanjem ljubiteljima jazza svake godine donosi bogat glazbeni program. Tako je bilo i ove godine, a ugledni hrvatski jazz glazbenici uveličali su slavljeničko izdanje samoborskog jazz festivala koji se održao osamnaestu godinu zaredom.

Samobor je proteklih nekoliko dana bio u znaku jazza, a dvostrukim koncertnim programom na glavnom gradskom trgu u nedjelju, 3. srpnja službeno je završeno 18. izdanje Samobor Jazz Festivala.

DSC09483

Festival je otvorio pijanist Zvjezdan Ružić koji je publici predstavio skladbe s novog albuma "Inspiration" izdanog u sklopu svog projekta Pianotron, a prisutni su uživali u Ružićevim pričama iz života ispričanim notama.

Festivalski vikend započeo je uz Vedrana Ružića i njegov multidisciplinarni projekt “6 metara”, kojeg uz glazbu sačinjava i autorski eksperimentalni film koji je prikazan u sklopu koncerta.

Savršeno usvirani Croatian Jazz Orchestra pod vodstvom cijenjenog hrvatskog dirigenta, skladatelja, aranžera i bubnjara Silvija Glojnarića, koji već 35 godina živi u Samoboru, u subotu se ljubiteljima jazza predstavio sa svojim originalnim glazbenim programom. Kao poseban gost orkestru se na pozornici pridružio Simon Marlow, poznati europski vokalni solist.

DSC 1182

Građani Samobora mogli su uživati i na nedjeljnoj swing matineji i koncertu okteta Swing Again pod vodstvom klavirista Ante Reljića, čiji su članovi predstavili svoj repertoar temeljen na jazz standardima iz ere swinga i „mainstream“ jazz izričaju.

Već tradicionalno, festival su zatvorili domaćini, Gradska glazba Samobor i njihovi gosti. Najstarija Glazba u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, koja ove godine obilježava 215 godina od svog osnutka, imala je još jedan povod za slavlje - Samobor Jazz Festival postao je punoljetan, a proslavili su to kako dolikuje - uz dobru glazbu.

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu