Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zadnjih dana sunce je pošteno zažarilo te su i noći postale nesnosne. Zdravorazumskom i pametnom odlukom organizatora koncert američkih heavy metal velikana – Mastodona, premješten iz zatvorenog prostora Tvornice kulture u onaj otvoreni – Halu. Iako, i iz asfalta dvorišta Hale je isijavala toplina te se protiv vrućine nikako nije moglo. Kako gotovo uvijek prigovaram našoj publici da ne dođu vidjeti predgrupe, ovaj put to ne mogu jer je i prvu predgrupu Baroness došao vidjeti popriličan broj ljudi te je prostor bio lijepo popunjen. Poput Mastodona, Baroness također dolaze iz američke države Georgije. Nastup koji je bio najavljen za 19:30, točno u minutu, poput nekad dnevnika na HTV-u. Večer su otvorili s „Take My Bones Away“ s albuma „Yellow & Green“ i već je tu bilo jasno kako frontmen benda John Baizley ostavlja srce na stageu. Prijem publike fantastičan, a i sam Baizley je naglasio koliko mu je Zagreb poseban te se prisjetio prijašnjih koncerata Baronessa ovdje. Kako me uvijek veseli vidjeti ženu u metal bendu, moram spomenuti da se ona u Baronessu zove Gina Gleason i da je odlično, odradila posao, kao i cijeli bend. Reakcije i pažnja publike su bile više nego dobre.

Baroness Hala 2022 (10 of 58)

Dok su Baroness uz svu svoju energiju zadržali i određenu dozu profinjenosti, norveški Kvelertak je pružio pregršt energije uz totalno ludilo na stageu najviše zahvaljujući pjevaču Ivaru Nikolaisenu koji se pridružio bendu koju godinu prije pandemije. Dođe tako čovjek na binu u kožnoj jakni pa se zapitaš što s njim nije u redu, a nakon nevjerojatno energičnog i ludog nastupa, nakon svega što je izveo u tih nešto manje od sat vremena na bini, mogu jedino zaključiti da „ništa s njim nije u redu“. Ekipa iz norveške pokrajine Rogaland je napravila atmosferu koja je bila užarenija od vrelog asfalta ispod nas. Norvežani su odradili jako dobar koncert kao i prije gotovo pet godina kada su također bili predgrupa Mastodona. Zagrebu je ta norveško/američka kombinacija jako draga.

Kvelertak Hala 2022 (6 of 27)

Mastodon je krenuo s „Pain With an Anchor“, „Crystal Skull“ pred publiku koja je već bila nabrijana predgrupama i kojoj nije puno trebalo da kočnice popuste do heavy metal kaosa. Atmosferu je mrvicu smirio „Teardrinker“ s njihovog posljednjeg albuma izdanog prošle godine „Hushed and Grim“. Također, gotovo „romantično“ okružje donijeli su nam uz „Skeleton of Splendor“ jer se bubnjar na početku pjesme ustao i svojim upaljenim mobitelom sugerirao publici da učine isto, što smo i učinili. Mastodon je posao odradio vrhunski od početka do kraja, što se od njih, ravnajući se prema njihovim prijašnjim nastupima i očekivalo. „Blood and Thunder“ je završio koncert a članovi Mastodona su zahvaljivali i publici i drugim bendovima na divnoj večeri i podršci. Kao da su se svi „nakon“ korone raspekmezili pa više nego uobičajeno zahvaljuju sve svima. U tome tonu, hvala Baronessu, Kvelertaku i Mastodonu na lijepoj ljetnoj večeri okupanoj odličnim nastupima i atmosferi koju su užarili više nego sunce ovih dana.

Mastodon Hala 2022 (20 of 25)

Jedina zamjerka koju bih istaknula je preskup merchandise. Tri stotine kuna za majicu je pretjerano! Idući puta kada nam dođu i kada cijene budu u eurima, neka budu obzirni i neka ih malo snize pa će se njihove majice više kupovati!

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje