Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ako je igdje u Zagrebu trebalo biti u Petak 24.06., to je bio Hard Place. Razlog? Vrlo opravdan.

Budući da je parking ispred NSK DOSLOVCE bio krcat pa sam se morao sparkirati koju ulicu dalje, očekivao sam i krcati klub, što je skoro pa i bilo tako. Po mojoj slobodnoj procjeni, sve skupa je bilo 250-300 ljudi ako računamo i krcatu terasu i poprilično pun klub.

inciter

Naime, zagrebački thrash metalci Inciter, koji broje preko 2 desetljeća postojanja, a mnogima su poznati prije svega kao jedan od najkvalitetnijih Metallica Tribute bandova u regiji (a i šire, ako se mene pita), su održali promociju najnovijeg autorskog studijskog albuma pod nazivom Against The Grain. Petog po redu.

Kao što je bilo najavljivano kroz razne medije, pa tako i na našem portalu, sama promocija se u sviračkom pogledu sastojala od dva dijela. Prvi dio koji je startao negdje oko 22:30 h je bio isključivo od autorskih stvari gdje su Inciteri „preletili“ preko mnogih svojih autorskih pjesama sa svih pet albuma, a sa najnovijeg mi je najviše u uho upala prva stvar na albumu, The Weight Of The World.

20220624 225243

Na ovom prvom, autorsko/promotivnom dijelu svirke, klub je bio ispunjen sa cca. 150-ak ljudi, i vidljivo je bilo, pogotovo kod mlađih posjetitelja, da nisu previše upoznati sa autorskim opusom Incitera (neke pjesme su i meni bile nepoznate, moram priznati), ali je isto tako bilo jasno, da im se sviđa, jer su pozorno slušali i pratili, i jako pozitivno reagirali na njihove pjesme. Što samo ide u prilog mojoj višegodišnjoj tvrdnji da trebaju i oni, ali i drugi bandovi tog kalibra koji rade i covere/tribute uz svoje autorske stvari, gurati te iste autorske stvari u barem nekoj mjeri i na cover/tribute svirkama, jer je to ponekad jedini način da pjesme dopru do publike i stvarno zažive.

20220624 225855

Sami prvi dio svirke je trajao oko sat i petnaest minuta, kad su Inciteri napravili malu pauzu, „ulovili zraka“ te su nekih dvadesetak minuta kasnije nastavili sa drugim dijelom koji je bio u znaku Metallice tj. tributea istoj.

Tu je klub bio krcat, i kao i inače, ubili su sa hrpom dobro poznatih stvari od Metallice poput Battery, Enter Sandman,Ride The Lightning, Seek And Destroy, No Remorse, Blackened, itd. itd.

Upad na ovaj metalni spektakl je bio samo 30 kn, dok se za 20 kn više uz upad mogao dobiti i primjerak njihovog najnovijeg studijskog albuma, što je svakako bio odličan deal. K tome su imali i razni merch na prodaju, od majica u nekoliko dizajna i boja svih veličina po prihvatljivim cijenama na dalje.

20220624 225906

Ljetna vruća noć je u Petak uz Incitere jednostavno bila paklena do usijanja, na onaj najbolji mogući način. Tko nije bio, neka žali, a tko jest, zna o čemu pričam.

I da se ponovim, uz bandove poput Incitera, koji svoju (multi)talentiranost ne pokazuju samo na „coveraško-tributski“ način, nego i autorski, hrvatska metal scena je u sigurnim rukama.

Headbanging forever!!!
Camaro

20220624 225958

20220624 230027

20220624 231935

20220624 232006

20220625 001036

IzvještajiPrepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Kultur Shock u Zagrebu